Geert Wilders veroordeeld in 'Minder Marokkanen'-proces: bekijk de uitspraak

Geert Wilders veroordeeld in 'Minder Marokkanen'-proces: bekijk de uitspraak

Het hof heeft vandaag uitspraak gedaan in het 'minder Marokkanen'-proces van Geert Wilders. De PVV-leider is schuldig bevonden aan groepsbelediging. Van aanzetten tot haat en discriminatie werd hij echter vrijgesproken.

Wilders in cassatie na uitspraak
Duizenden mensen deden in 2014 aangifte wegens discriminatie, nadat Wilders riep om ‘minder Marokkanen’. Hij deed deze uitspraak op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders krijgt geen straf in deze zaak, hij zou als bekende politicus al een hoge tol hebben betaald. Hij klaagt wel nog steeds over politieke bemoeienis in dit proces en gaat in cassatie.

Bekijk de hele NOS-video met de uitspraak van het hof in het 'Minder Marokkanen'-proces rond Geert Wilders hieronder.

<em>Geert Wilders</em> veroordeeld in 'Minder Marokkanen'-proces: bekijk de uitspraak Het hof heeft vandaag uitspraak gedaan in het 'minder Marokkanen'-proces van Geert Wilders. De PVV-leider is schuldig bevonden aan groepsbelediging. Van aanzetten tot haat en discriminatie werd hij echter vrijgesproken. Wilders in cassatie na uitspraakDuizenden mensen deden in 2014 aangifte wegens discriminatie, nadat Wilders riep om ‘minder Marokkanen’. Hij deed deze uitspraak op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders krijgt geen straf in deze zaak, hij zou als bekende politicus al een hoge tol hebben betaald. Hij klaagt wel nog steeds over politieke bemoeienis in dit proces en gaat in cassatie. Bekijk de hele NOS-video met de uitspraak van het hof in het 'Minder Marokkanen'-proces rond Geert Wilders hieronder. Geert Wilders over proces: "De aangiftes zijn een schijnvertoning" (video) Bekijk deze video » Video: Geert Wilders filmt aankomst rechtbank Schiphol Bekijk deze video »
Politiek :
Geert Wilders veroordeeld in 'Minder Marokkanen'-proces: bekijk de uitspraak


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geert Wilders veroordeeld in 'Minder Marokkanen'-proces: bekijk de uitspraak of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier