Video: wordt Akwasi veroordeeld na gewelddadige tweets over Zwarte Piet?

Video: wordt Akwasi veroordeeld na gewelddadige tweets over Zwarte Piet?

Rapper Akwasi maakt het zichzelf steeds moeilijker om zijn Black Lives Matter-boodschap op een vreedzame wijze uit te dragen. Dit weekend doken er gewelddadige tweets uit het verleden op, waarin hij oproept tot geweld tegen Zwarte Piet. Nu kan Akwasi zelfs vervolgd worden.

Video: wordt <em>Akwasi</em> veroordeeld na gewelddadige tweets over <em>Zwarte Piet</em>? Rapper Akwasi maakt het zichzelf steeds moeilijker om zijn Black Lives Matter-boodschap op een vreedzame wijze uit te dragen. Dit weekend doken er gewelddadige tweets uit het verleden op, waarin hij oproept tot geweld tegen Zwarte Piet. Nu kan Akwasi zelfs vervolgd worden. VermoordenIn de tweets zegt Akwasi onder meer dat hij Zwarte Piet wil vermoorden. De vraag is nu: is Akwasi schuldig aan het oproepen tot het plegen van een misdrijf? Strafrechtadvocaat Mark Teurlings denkt dat er een goede kans is dat de rapper wordt veroordeeld voor zijn tweets. "Het gaat écht te ver. Zijn oude tweets kunnen worden gebruikt in het onderzoek van Justitie. [...] Hij moet goed beseffen dat er gekken rondlopen in Nederland die daar een voorbeeld aan kunnen nemen." Bekijk het fragment uit Goedemorgen Nederland hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Goedemorgen Nederland terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Akwasi wederom onder vuur na uitspraak "Er is wat mis met Nederland, niet met mij", bekijk de reacties Bekijk deze video » Zien: Britt Dekker haalt uit naar 'aquarium Akwasi' op Twitter Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: wordt Akwasi veroordeeld na gewelddadige tweets over Zwarte Piet?

Vermoorden
In de tweets zegt Akwasi onder meer dat hij Zwarte Piet wil vermoorden. De vraag is nu: is Akwasi schuldig aan het oproepen tot het plegen van een misdrijf? Strafrechtadvocaat Mark Teurlings denkt dat er een goede kans is dat de rapper wordt veroordeeld voor zijn tweets. "Het gaat écht te ver. Zijn oude tweets kunnen worden gebruikt in het onderzoek van Justitie. [...] Hij moet goed beseffen dat er gekken rondlopen in Nederland die daar een voorbeeld aan kunnen nemen."

Bekijk het fragment uit Goedemorgen Nederland hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Goedemorgen Nederland terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Video: wordt Akwasi veroordeeld na gewelddadige tweets over Zwarte Piet? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier