Zien: Disneyfilm Mulan flink onder vuur, Aziatische landen willen boycot

Zien: Disneyfilm Mulan flink onder vuur, Aziatische landen willen boycot

De gloednieuwe Disneyfilm Mulan had hét prestigeproject van 2020 moeten worden voor de filmproducent, maar die vlieger gaat helaas niet op. De film kreeg al veel tegenslag te verwerken en is nu flink onder vuur komen te liggen; diverse Aziatische landen roepen op tot een boycot. Maar waarom eigenlijk?

Zien: Disneyfilm <em>Mulan</em> flink onder vuur, Aziatische landen willen boycot De gloednieuwe Disneyfilm Mulan had hét prestigeproject van 2020 moeten worden voor de filmproducent, maar die vlieger gaat helaas niet op. De film kreeg al veel tegenslag te verwerken en is nu flink onder vuur komen te liggen; diverse Aziatische landen roepen op tot een boycot. Maar waarom eigenlijk? HoofdpijndossierVolgens filmjournalist Ab Zagt wordt de film zo langzamerhand een enorm hoofdpijndossier voor Disney. Nadat Mulan eerst werd uitgesteld, is hij nu tegen een extra betaling van ruim twintig euro te zien op streamingdienst Disney+. Nu is er echter een oproep tot een boycot: hoofdrolspeelster Yifei Liu heeft de politie in Hongkong verdedigd, die insloeg op demonstranten. Ook is gebleken dat een deel van de film is opgenomen in een gebied waar mensen in 'opvoedingskampen' hebben gezeten. Bekijk het gesprek met filmjournalist Ab Zagt hierboven. Lees hier de Gids.tv-recensie van Mulan. Bekijk ook Bekijk de spectaculaire trailer van Mulan (4 september op Disney+) Bekijk deze video » Zien: Christina Aguilera lanceert video Reflection voor Disney-film Mulan Bekijk deze video »
Film :
Zien: Disneyfilm Mulan flink onder vuur, Aziatische landen willen boycot

Hoofdpijndossier
Volgens filmjournalist Ab Zagt wordt de film zo langzamerhand een enorm hoofdpijndossier voor Disney. Nadat Mulan eerst werd uitgesteld, is hij nu tegen een extra betaling van ruim twintig euro te zien op streamingdienst Disney+. Nu is er echter een oproep tot een boycot: hoofdrolspeelster Yifei Liu heeft de politie in Hongkong verdedigd, die insloeg op demonstranten. Ook is gebleken dat een deel van de film is opgenomen in een gebied waar mensen in 'opvoedingskampen' hebben gezeten.

Bekijk het gesprek met filmjournalist Ab Zagt hierboven.

Lees hier de Gids.tv-recensie van Mulan.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zien: Disneyfilm Mulan flink onder vuur, Aziatische landen willen boycot of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV