Grote vragen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grote vragen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Grote vragen

Grote vragen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe programma Grote Vragen maakt presentator en wetenschapsjournalist Rob van Hattum een reis door de wetenschap met acht Nederlandse onderzoekers die aan de top van hun vakgebied staan. Elke donderdag om 22:20 uur op NPO 2 met een andere onderzoeker. HeldenCentraal staan de 'grote vragen' van de onderzoekers. Ze vertellen over hun helden, bezoeken bijzondere plekken en spreken over de doorbraken in hun vakgebied. Zoals bioloog Fred Spoor over de vraag 'Waar komen we vandaan?' en seismologe Arwen Deuss over 'Hoe ziet de kern van de aarde eruit?'. BreinIn deze eerste aflevering: hoe werkt mijn brein? Ons brein probeert voortdurend de werkelijkheid te voorspellen: iedereen ziet wat zijn of haar brein creëert. Hoogleraar Waarneming en Cognitie Floris de Lange onderzoekt hoe het brein als een voorspellingsmachine te werk gaat, hoe verschillende vormen van voorkennis, onze waarneming en besluitvorming kan beïnvloeden.
Uitzending :
Grote vragen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In het nieuwe programma Grote Vragen maakt presentator en wetenschapsjournalist Rob van Hattum een reis door de wetenschap met acht Nederlandse onderzoekers die aan de top van hun vakgebied staan. Elke donderdag om 22:20 uur op NPO 2 met een andere onderzoeker.

Helden
Centraal staan de 'grote vragen' van de onderzoekers. Ze vertellen over hun helden, bezoeken bijzondere plekken en spreken over de doorbraken in hun vakgebied. Zoals bioloog Fred Spoor over de vraag 'Waar komen we vandaan?' en seismologe Arwen Deuss over 'Hoe ziet de kern van de aarde eruit?'.

Brein
In deze eerste aflevering: hoe werkt mijn brein? Ons brein probeert voortdurend de werkelijkheid te voorspellen: iedereen ziet wat zijn of haar brein creëert. Hoogleraar Waarneming en Cognitie Floris de Lange onderzoekt hoe het brein als een voorspellingsmachine te werk gaat, hoe verschillende vormen van voorkennis, onze waarneming en besluitvorming kan beïnvloeden.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Grote vragen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen