VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Tegenlicht: Top der onmisbaren

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tijdens de coronacrisis werden mensen met een vitaal beroep uitgeroepen tot helden. Nu de wereld weer op gang komt, lijken zij in een rap tempo hun heldenstatus te verliezen. Hoe zou de wereld eruit zien als 'de onmisbaren' het voor het zeggen hadden? OndergewaardeerdWe stonden allemaal voor ze te klappen, voor de mensen uit de beroepsgroepen die we tijdens de crisis het hardst nodig hadden. De meeste van hen komen uit sectoren die al jarenlang stelselmatig worden ondergewaardeerd, zoals de zorg. Nu werden ze ineens uitgeroepen tot onze helden. BurgerraadHoe hebben zij de afgelopen maanden ervaren? En wat hebben zij nodig om ons bij de volgende crisis niet in de steek te laten? Een burgerraad met onder anderen verpleegkundigen, leerkrachten, pakketjesbezorgers en vuilinismannen komt bij elkaar om oplossingen te bedenken voor de problemen waar zij dagelijks tegenaan lopen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Tijdens de coronacrisis werden mensen met een vitaal beroep uitgeroepen tot helden. Nu de wereld weer op gang komt, lijken zij in een rap tempo hun heldenstatus te verliezen. Hoe zou de wereld eruit zien als 'de onmisbaren' het voor het zeggen hadden?

Ondergewaardeerd
We stonden allemaal voor ze te klappen, voor de mensen uit de beroepsgroepen die we tijdens de crisis het hardst nodig hadden. De meeste van hen komen uit sectoren die al jarenlang stelselmatig worden ondergewaardeerd, zoals de zorg. Nu werden ze ineens uitgeroepen tot onze helden.

Burgerraad
Hoe hebben zij de afgelopen maanden ervaren? En wat hebben zij nodig om ons bij de volgende crisis niet in de steek te laten? Een burgerraad met onder anderen verpleegkundigen, leerkrachten, pakketjesbezorgers en vuilinismannen komt bij elkaar om oplossingen te bedenken voor de problemen waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen