Docu Verstopt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Verstopt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Verstopt gemist? Bekijk hier de hele uitzending De woning van Eduard van Dijk is onbewoonbaar geworden. Het huis staat tot aan het plafond volgestopt met geschiedenisboeken, kunst en wapens. Bij het opruimen ervan komen bij Eduard emotionele herinneringen boven aan zijn vader, die als verzetsman in concentratiekamp Natzweiler stierf. BewoonbaarIn de documentaire Verstopt ontmoet filmmaker Frans Bromet Vera en Eduard wanneer zij beginnen met het opruimen van de woning. Het doel is om het huis weer bewoonbaar te maken maar daarvoor moeten de volgestouwde kamers volledig op de schop. Waar Vera stoïcijns te werk gaat, roept elk afzonderlijk voorwerp bij Eduard een emotionele herinnering op. ConcentratiekampenTussen de vele boeken over de Tweede Wereldoorlog zit één boek dat hem in het bijzonder heeft geraakt: Nacht und Nebel (1977): een autobiografische vertelling van Floris Bakels, een medegevangene van Eduards vader, die verwijst naar de speciale Duitse concentratiekampen die zijn opgericht om verzetsmensen van de aardbodem te laten verdwijnen. Teruggetrokken levenBromet reist af naar Duitsland en bezoekt de plekken uit het boek. Hij vraagt zich af hoe de geschiedenis van de verdwenen vader zich verhoudt tot het teruggetrokken leven van Eduard. Ondertussen werkt Vera zich een weg door Eduards jarenlange verzamelwoede. Krijgt zij het voor elkaar om ruimte in huis en hoofd te creëren? Video: 75 jaar geleden ontving Otto Frank het dagboek van Anne Frank Bekijk deze video » Oud-concentratiekampbewaker veroordeeld tot twee jaar cel (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De woning van Eduard van Dijk is onbewoonbaar geworden. Het huis staat tot aan het plafond volgestopt met geschiedenisboeken, kunst en wapens. Bij het opruimen ervan komen bij Eduard emotionele herinneringen boven aan zijn vader, die als verzetsman in concentratiekamp Natzweiler stierf.

Bewoonbaar
In de documentaire Verstopt ontmoet filmmaker Frans Bromet Vera en Eduard wanneer zij beginnen met het opruimen van de woning. Het doel is om het huis weer bewoonbaar te maken maar daarvoor moeten de volgestouwde kamers volledig op de schop. Waar Vera stoïcijns te werk gaat, roept elk afzonderlijk voorwerp bij Eduard een emotionele herinnering op.

Concentratiekampen
Tussen de vele boeken over de Tweede Wereldoorlog zit één boek dat hem in het bijzonder heeft geraakt: Nacht und Nebel (1977): een autobiografische vertelling van Floris Bakels, een medegevangene van Eduards vader, die verwijst naar de speciale Duitse concentratiekampen die zijn opgericht om verzetsmensen van de aardbodem te laten verdwijnen.

Teruggetrokken leven
Bromet reist af naar Duitsland en bezoekt de plekken uit het boek. Hij vraagt zich af hoe de geschiedenis van de verdwenen vader zich verhoudt tot het teruggetrokken leven van Eduard. Ondertussen werkt Vera zich een weg door Eduards jarenlange verzamelwoede. Krijgt zij het voor elkaar om ruimte in huis en hoofd te creëren?

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Verstopt gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen