NOS Prinsjesdag 2020 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Prinsjesdag 2020 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Prinsjesdag 2020 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Live verslag van Prinsjesdag 2020, dat dit jaar in alle opzichten in het teken van de coronacrisis staat. SchatkistInhoudelijk is duidelijk dat de slechte economische cijfers ook gevolgen hebben voor de schatkist. Daarnaast gaat vanwege de gezondheidsmaatregelen een aantal traditionele ceremoniële onderdelen niet door. Zo is de rijtoer met de Glazen Koets door Den Haag geschrapt en wordt de Troonrede niet gehouden in de Ridderzaal. Grote KerkDe leden van het kabinet, de beide kamers van de Staten-Generaal en andere genodigden komen ongeveer een halve kilometer verderop bijeen, in de Grote Kerk. Daar is wel genoeg ruimte om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. TroonredeWat niet verandert: met het voorlezen van de Troonrede opent koning Willem-Alexander het parlementaire jaar en in de Tweede Kamer biedt minister Hoekstra van Financiën de Miljoenennota aan. 'Troonrede 2020' uitgelekt, bekijk deze opvallende beelden (video) Bekijk deze video » Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2020 met Troonrede koning Willem-Alexander Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Live verslag van Prinsjesdag 2020, dat dit jaar in alle opzichten in het teken van de coronacrisis staat.

Schatkist
Inhoudelijk is duidelijk dat de slechte economische cijfers ook gevolgen hebben voor de schatkist. Daarnaast gaat vanwege de gezondheidsmaatregelen een aantal traditionele ceremoniële onderdelen niet door. Zo is de rijtoer met de Glazen Koets door Den Haag geschrapt en wordt de Troonrede niet gehouden in de Ridderzaal.

Grote Kerk
De leden van het kabinet, de beide kamers van de Staten-Generaal en andere genodigden komen ongeveer een halve kilometer verderop bijeen, in de Grote Kerk. Daar is wel genoeg ruimte om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Troonrede
Wat niet verandert: met het voorlezen van de Troonrede opent koning Willem-Alexander het parlementaire jaar en in de Tweede Kamer biedt minister Hoekstra van Financiën de Miljoenennota aan.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS Prinsjesdag 2020 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen