Terugkijken: persconferentie Rutte over nieuwe coronamaatregelen van 18 september

Terugkijken: persconferentie Rutte over nieuwe coronamaatregelen van 18 september

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaven vanavond een persconferentie over de coronacrisis. Om het aantal oplopende besmettingen in te dammen werden er nieuwe regionale maatregelen aangekondigd. Je kunt de persconferentie hieronder terugkijken:

Tekst gaat verder onder de video

Terugkijken: <em>persconferentie Rutte</em> over nieuwe coronamaatregelen van 18 september Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaven vanavond een persconferentie over de coronacrisis. Om het aantal oplopende besmettingen in te dammen werden er nieuwe regionale maatregelen aangekondigd. Je kunt de persconferentie hieronder terugkijken: Tekst gaat verder onder de video In de afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen in recordtempo gestegen en dus is het kabinet genoodzaakt om strengere coronamaatregelen aan te kondigen. Het grootste gedeelte van de maatregelen was al eerder uitgelekt. MaatregelenEr wordt in bepaalde gebieden een avondklok van 01.00 uur ingesteld en de regels omtrent het cafébezoek worden strenger. Deze regels zullen vooral in de Randstad gaan gelden, waar de besmettingen het hardst oplopen. Ook kwam Hugo de Jonge met de oproep om kinderen niet te laten testen als ze alleen maar verkouden zijn. De wachttijden voor het testen lopen op, en uit onderzoek blijkt dat deze groep het coronavirus nauwelijks verspreidt. Bekijk ook Lodewijk Asscher richt pijlen op Mark Rutte: ‘Kabinet verliest zicht op coronavirus’ (video) Bekijk deze video » Özcan Akyol bij Jinek: "Rutte was winnaar debat" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Terugkijken: persconferentie Rutte over nieuwe coronamaatregelen van 18 september

In de afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen in recordtempo gestegen en dus is het kabinet genoodzaakt om strengere coronamaatregelen aan te kondigen. Het grootste gedeelte van de maatregelen was al eerder uitgelekt.

Maatregelen
Er wordt in bepaalde gebieden een avondklok van 01.00 uur ingesteld en de regels omtrent het cafébezoek worden strenger. Deze regels zullen vooral in de Randstad gaan gelden, waar de besmettingen het hardst oplopen. Ook kwam Hugo de Jonge met de oproep om kinderen niet te laten testen als ze alleen maar verkouden zijn. De wachttijden voor het testen lopen op, en uit onderzoek blijkt dat deze groep het coronavirus nauwelijks verspreidt.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Terugkijken: persconferentie Rutte over nieuwe coronamaatregelen van 18 september of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen