Docu Wei gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Wei gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Wei gemist? Bekijk hier de hele uitzending Filmmaker Ruud Lenssen volgt zijn vader Jac nadat hij de diagnose dementie heeft gekregen. Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger. Ondertussen komt een onvermijdelijk afscheid steeds dichterbij. WorstelingDe documentaire toont de impact van dementie op een gezin. Lenssen filmde de worsteling van zijn ouders gedurende de laatste twee jaar dat zijn vader nog thuis kon wonen. ParadijsjeVader Jac heeft een paradijsje in zijn wei gecreëerd, met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. AchteruitgangMoeder Ria ziet de achteruitgang van Jac met lede ogen aan. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs, komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Zien: nieuwe aflevering Het zal mij een zorg zijn: ''Hij versiert alle vrouwen!'' Bekijk deze video » Maurice (Restaurant Misverstand) in Jinek: ‘Dementie is een sluipmoordenaar’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Filmmaker Ruud Lenssen volgt zijn vader Jac nadat hij de diagnose dementie heeft gekregen. Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger. Ondertussen komt een onvermijdelijk afscheid steeds dichterbij.

Worsteling
De documentaire toont de impact van dementie op een gezin. Lenssen filmde de worsteling van zijn ouders gedurende de laatste twee jaar dat zijn vader nog thuis kon wonen.

Paradijsje
Vader Jac heeft een paradijsje in zijn wei gecreëerd, met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen.

Achteruitgang
Moeder Ria ziet de achteruitgang van Jac met lede ogen aan. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs, komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Wei gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen