Andere Tijden over Niels Stensen College gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Niels Stensen College gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Niels Stensen College gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden blikt terug op de school die eind jaren negentig even de beroemdste van Nederland werd, toen de rector hardop klaagde dat er te veel Marokkanen op zijn school zaten. MediastormPolitiek correct Nederland opgeschrikt door een rector die aan de bel trekt. Het Niels Stensen College in Utrecht kampt in die jaren met agressie, intimidatie, gestolen tentamenvragen en trekt steeds minder leerlingen. Na de mediastorm die is ontstaan is de reputatie van de school zo verziekt dat sluiting onvermijdelijk is geworden. SfeerPresentator Astrid Sy spreekt oud-leerlingen die zich in de steek gelaten voelen en die de sfeer op school voelden verslechteren. Ook tekendocent Martin Hogeweg en rector Matthé Sjamaar vertellen over hun ervaringen. HomoseksualiteitHogeweg moest de groeiende intimidaties en pesterijen vanwege zijn homoseksualiteit bekopen met een burn-out. Sjamaar is dan al met gedwongen pensioen en heeft tot de dag van vandaag nergens spijt van. Ferdinand Grapperhaus in Adieu God?: "We zaten altijd te zieken in de klas" (video) Bekijk deze video » Rapper Snelle in Rooijakkers Over De Vloer: ‘Ik was het pispaaltje hier en daar’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Andere Tijden blikt terug op de school die eind jaren negentig even de beroemdste van Nederland werd, toen de rector hardop klaagde dat er te veel Marokkanen op zijn school zaten.

Mediastorm
Politiek correct Nederland opgeschrikt door een rector die aan de bel trekt. Het Niels Stensen College in Utrecht kampt in die jaren met agressie, intimidatie, gestolen tentamenvragen en trekt steeds minder leerlingen. Na de mediastorm die is ontstaan is de reputatie van de school zo verziekt dat sluiting onvermijdelijk is geworden.

Sfeer
Presentator Astrid Sy spreekt oud-leerlingen die zich in de steek gelaten voelen en die de sfeer op school voelden verslechteren. Ook tekendocent Martin Hogeweg en rector Matthé Sjamaar vertellen over hun ervaringen.

Homoseksualiteit
Hogeweg moest de groeiende intimidaties en pesterijen vanwege zijn homoseksualiteit bekopen met een burn-out. Sjamaar is dan al met gedwongen pensioen en heeft tot de dag van vandaag nergens spijt van.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over Niels Stensen College gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen