Grote vragen met David Lentink gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grote vragen met David Lentink gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grote vragen met David Lentink gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Grote Vragen stelt presentator Rob van Hattum de vraag 'Hoe vliegt een vogel?' aan biomechanisch ingenieur David Lentink. RoboticaHij is gefascineerd door de kunst van vliegen en legt in zijn lab vol windtunnels en lasers bij Stanford University de link tussen het vliegen van vogels en robotica. Lentink ontdekt op zijn oude vliegtuigmodellenclub dat zijn 25 jaar geleden gebouwde modellen nog steeds vliegen als de beste. ManoeuvrerenIn Turijn liggen de aantekeningen van Leonardo da Vinci over de vliegkunst van vogels. Lentink bewondert de originele Codex on the Flight of Birds. Ten slotte toont Lentink zijn eigen lab, waar hij tot de kleinste details onderzoekt hoe muspapegaaien en kolibries manoeuvreren, met turbulentie omgaan en vliegen. Hoe doen vogels dat? Holland's Got Talent: Prachtige vogeltuc van Beau Bekijk deze video » Duizenden vogels vallen dood neer in VS door bosbranden: bekijk bizarre beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Grote vragen met David Lentink gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In deze aflevering van Grote Vragen stelt presentator Rob van Hattum de vraag 'Hoe vliegt een vogel?' aan biomechanisch ingenieur David Lentink.

Robotica
Hij is gefascineerd door de kunst van vliegen en legt in zijn lab vol windtunnels en lasers bij Stanford University de link tussen het vliegen van vogels en robotica. Lentink ontdekt op zijn oude vliegtuigmodellenclub dat zijn 25 jaar geleden gebouwde modellen nog steeds vliegen als de beste.

Manoeuvreren
In Turijn liggen de aantekeningen van Leonardo da Vinci over de vliegkunst van vogels. Lentink bewondert de originele Codex on the Flight of Birds. Ten slotte toont Lentink zijn eigen lab, waar hij tot de kleinste details onderzoekt hoe muspapegaaien en kolibries manoeuvreren, met turbulentie omgaan en vliegen. Hoe doen vogels dat?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Grote vragen
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Grote vragen met David Lentink gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen