Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers onder andere met hengstenhoudster Steffi, bekend van Boer zoekt Vrouw, mee naar een stressvolle hengstenkeuring. Ruwe diamantDe toekomst van Steffi's bedrijf hangt voor een groot deel af van de prestaties van haar ruwe diamant Mart. Het paar doet mee aan de hengstenkeuring in Den Bosch. Zal Mart worden goedgekeurd zodat hij voor de fokkerij gebruikt kan gaan worden? BodemYvon gaat in deze aflevering ook langs bij melkveehouders en kaasmakers Jan Dirk en Peter. Ze geven haar een lesje over de bodem, de basis van iedere boer. Ook leert ze hoe de poep van de koeien veel vertelt over de gezondheid van de dieren. UitbreidenIn een tijd waarin er steeds meer kritiek is op intensieve veebedrijven zou je denken dat er maar weinig boeren zijn die willen groeien. Van Jan, Carinne, Femke en Luuk hoort Yvon dat het soms juist nodig is je bedrijf uit te breiden om deze toekomstbestendig te maken. Zij verbouwden hun varkensbedrijf drie jaar geleden zodat ze voor hun gevoel nu juist meer kunnen doen voor dierenwelzijn en het milieu. Onze boerderij gemist? Boer Willem (Boer zoekt vrouw) vertelt over zijn grote liefde Bekijk deze video » Onze boerderij gemist? Familie Harkink verkoopt koeien voor emigratie Bekijk deze video »
Uitzending :
Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In deze aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers onder andere met hengstenhoudster Steffi, bekend van Boer zoekt Vrouw, mee naar een stressvolle hengstenkeuring.

Ruwe diamant
De toekomst van Steffi's bedrijf hangt voor een groot deel af van de prestaties van haar ruwe diamant Mart. Het paar doet mee aan de hengstenkeuring in Den Bosch. Zal Mart worden goedgekeurd zodat hij voor de fokkerij gebruikt kan gaan worden?

Bodem
Yvon gaat in deze aflevering ook langs bij melkveehouders en kaasmakers Jan Dirk en Peter. Ze geven haar een lesje over de bodem, de basis van iedere boer. Ook leert ze hoe de poep van de koeien veel vertelt over de gezondheid van de dieren.

Uitbreiden
In een tijd waarin er steeds meer kritiek is op intensieve veebedrijven zou je denken dat er maar weinig boeren zijn die willen groeien. Van Jan, Carinne, Femke en Luuk hoort Yvon dat het soms juist nodig is je bedrijf uit te breiden om deze toekomstbestendig te maken. Zij verbouwden hun varkensbedrijf drie jaar geleden zodat ze voor hun gevoel nu juist meer kunnen doen voor dierenwelzijn en het milieu.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Onze boerderij
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen