Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken

Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken

Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken Tegenlicht zoekt in deze uitzending uit wat er met retourpakketten gebeurt vanaf het moment dat ze worden overdragen aan de post. TerugsturenOnline winkelen was nog nooit zo makkelijk. Daarbij komt ook klakkeloos bestellen en terugsturen van producten kijken. Tegenlicht verkent de schaduwkanten van e-commerce en volgt het traject dat start bij de afdeling 'retouren'. PrijskaartjeNederlanders zijn de koplopers van Europa als het om retourneren gaat. Van alle online aankopen gaat 13 procent terug naar de webwinkels, aldus Chris Boer, de oprichter van retourplatformen Returnless.com en Retourneren.nl. Echt gratis is dat terugsturen natuurlijk niet, iemand zal het prijskaartje voor de logistiek toch moeten betalen. VersnipperenOok de milieubelasting van de eindeloos op en neer pendelende bezorgdiensten is enorm. Vaak is het duurder om een geretourneerd product weer klaar voor de verkoop te maken, dan om het door te verkopen aan een opkoper, of het te versnipperen, te verbranden of weg te gooien. Zien: Moderne Slavernij in Engelse kledingfabrieken, bekijk de beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Tegenlicht zoekt in deze uitzending uit wat er met retourpakketten gebeurt vanaf het moment dat ze worden overdragen aan de post.

Terugsturen
Online winkelen was nog nooit zo makkelijk. Daarbij komt ook klakkeloos bestellen en terugsturen van producten kijken. Tegenlicht verkent de schaduwkanten van e-commerce en volgt het traject dat start bij de afdeling 'retouren'.

Prijskaartje
Nederlanders zijn de koplopers van Europa als het om retourneren gaat. Van alle online aankopen gaat 13 procent terug naar de webwinkels, aldus Chris Boer, de oprichter van retourplatformen Returnless.com en Retourneren.nl. Echt gratis is dat terugsturen natuurlijk niet, iemand zal het prijskaartje voor de logistiek toch moeten betalen.

Versnipperen
Ook de milieubelasting van de eindeloos op en neer pendelende bezorgdiensten is enorm. Vaak is het duurder om een geretourneerd product weer klaar voor de verkoop te maken, dan om het door te verkopen aan een opkoper, of het te versnipperen, te verbranden of weg te gooien.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen