Zondag met Lubach: Arjen geeft begrijpend lezen de schuld van leesprobleem

Zondag met Lubach: Arjen geeft begrijpend lezen de schuld van leesprobleem

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Zondag met Lubach op zondag 27 september. Je kunt hier ook de hele Zondag met Lubach-uitzending van 27 september terugkijken.

Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen. En het aantal mensen dat niet goed kan lezen, stijgt al jaren. Er is sprake van een ernstige vorm van leeshaat.

<em>Zondag met Lubach</em>: Arjen geeft <em>begrijpend lezen</em> de schuld van leesprobleem Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Zondag met Lubach op zondag 27 september. Je kunt hier ook de hele Zondag met Lubach-uitzending van 27 september terugkijken. Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen. En het aantal mensen dat niet goed kan lezen, stijgt al jaren. Er is sprake van een ernstige vorm van leeshaat. Volgens Arjen komt dat door het Nederlandse schoolvak 'begrijpend lezen'. Zelfs hoogleraren Nederlandse taal én de schrijvers van het eindexamen snappen niks van de regels omtrent het begrijpende lezen: "Geen enkele Neerlandicus haalde een 9 of een 10. Dan is er toch iets mis met het systeem?" Bekijk het hele fragment hierboven. Je kunt alle uitzendingen en de beste fragmenten van Zondag met Lubach terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Zondag met Lubach: Arjen geeft begrijpend lezen de schuld van leesprobleem

Volgens Arjen komt dat door het Nederlandse schoolvak 'begrijpend lezen'. Zelfs hoogleraren Nederlandse taal én de schrijvers van het eindexamen snappen niks van de regels omtrent het begrijpende lezen: "Geen enkele Neerlandicus haalde een 9 of een 10. Dan is er toch iets mis met het systeem?"

Bekijk het hele fragment hierboven. Je kunt alle uitzendingen en de beste fragmenten van Zondag met Lubach terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV