Arjen Lubach: "Nederland wil de harde schijf van de wereld worden" (Zondag met Lubach)

Arjen Lubach: "Nederland wil de harde schijf van de wereld worden" (Zondag met Lubach)

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Zondag met Lubach op zondag 11 oktober. Je kunt hier ook de hele Zondag met Lubach-uitzending van 11 oktober terugkijken.

Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Arjen Lubach vraagt zich af: zou dat wat met elkaar te maken hebben?

Arjen Lubach: &quot;Nederland wil de harde schijf van de wereld worden&quot; (<em>Zondag met Lubach</em>) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Zondag met Lubach op zondag 11 oktober. Je kunt hier ook de hele Zondag met Lubach-uitzending van 11 oktober terugkijken. Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Arjen Lubach vraagt zich af: zou dat wat met elkaar te maken hebben? Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen, en dat is geen goed idee: Harde schijf"We willen onze stroom zo duurzaam mogelijk maken, maar laten ook datacentra komen die al onze groene energie opmaken. Nederland wil blijkbaar de harde schijf van de wereld worden", stelt Lubach. Bekijk het hele fragment hierboven. Je kunt alle uitzendingen en de beste fragmenten van Zondag met Lubach terugkijken bij Gids.tv. Promo Zondag met Lubach van vanavond (11 oktober) Bekijk deze video »
TV :
Arjen Lubach: "Nederland wil de harde schijf van de wereld worden" (Zondag met Lubach)

Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen, en dat is geen goed idee:

Harde schijf
"We willen onze stroom zo duurzaam mogelijk maken, maar laten ook datacentra komen die al onze groene energie opmaken. Nederland wil blijkbaar de harde schijf van de wereld worden", stelt Lubach.

Bekijk het hele fragment hierboven. Je kunt alle uitzendingen en de beste fragmenten van Zondag met Lubach terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Arjen Lubach: "Nederland wil de harde schijf van de wereld worden" (Zondag met Lubach) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV