Special Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd gemist? Bekijk hier de hele uitzending Verslag van de opening van het herinneringscentrum Sobibor en documentaire rond een bezoek van een kleindochter van Jules Schelvis aan Polen. NalatenschapCentraal staat de nalatenschap van haar grootvader, die niet alleen een van de zeer weinig overlevenden van het vernietigingskamp was, maar ook een grote rol heeft gespeeld in het naar buiten brengen van het bestaan van Sobibor. SpoorDe nazi's hadden het kamp namelijk - na een op zich al unieke opstand - met de grond gelijkgemaakt om elk spoor van het bestaan ervan te wissen. Video: dit is Jules Schelvis, uit de speech van koning Willem-Alexander Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Verslag van de opening van het herinneringscentrum Sobibor en documentaire rond een bezoek van een kleindochter van Jules Schelvis aan Polen.

Nalatenschap
Centraal staat de nalatenschap van haar grootvader, die niet alleen een van de zeer weinig overlevenden van het vernietigingskamp was, maar ook een grote rol heeft gespeeld in het naar buiten brengen van het bestaan van Sobibor.

Spoor
De nazi's hadden het kamp namelijk - na een op zich al unieke opstand - met de grond gelijkgemaakt om elk spoor van het bestaan ervan te wissen.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Special Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen