Docu Er reed een trein naar Sobibor gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Er reed een trein naar Sobibor gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Er reed een trein naar Sobibor gemist? Bekijk hier de hele uitzending Registratie van de indringende voorstelling waarmee Sobibor-overlevende Jules Schelvis in 2015 een maand lang door Europa trok. ReisBegeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest - met muziek van onder anderen Bach, Elgar, Grieg en Mahler - vertelde Schelvis voor het allerlaatst het verhaal van zijn 72 uur durende reis naar het vernietigingskamp. OpstandJules Schelvis overleed in 2016. De registratie wordt voorafgegaan door een korte beschrijving van de opstand, met delen uit het interview dat Rob Trip in 2009 met Schelvis had. VerzetsdaadBij de opstand in Sobibor wisten 365 joden het kamp te ontvluchten. 47 van hen brachten het er levend vanaf. Kort na deze verzetsdaad werd het kamp ontmanteld en werden alle sporen gewist. Video: dit is Jules Schelvis, uit de speech van koning Willem-Alexander Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Registratie van de indringende voorstelling waarmee Sobibor-overlevende Jules Schelvis in 2015 een maand lang door Europa trok.

Reis
Begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest - met muziek van onder anderen Bach, Elgar, Grieg en Mahler - vertelde Schelvis voor het allerlaatst het verhaal van zijn 72 uur durende reis naar het vernietigingskamp.

Opstand
Jules Schelvis overleed in 2016. De registratie wordt voorafgegaan door een korte beschrijving van de opstand, met delen uit het interview dat Rob Trip in 2009 met Schelvis had.

Verzetsdaad
Bij de opstand in Sobibor wisten 365 joden het kamp te ontvluchten. 47 van hen brachten het er levend vanaf. Kort na deze verzetsdaad werd het kamp ontmanteld en werden alle sporen gewist.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Er reed een trein naar Sobibor gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen