Zembla over klimaatontkenners gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over klimaatontkenners gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Zembla: de klimaatontkenners

Zembla over klimaatontkenners gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla doet in deze aflevering onderzoek naar de invloed van klimaatontkenners en de rol van de machtige olie-industrie. Strijd1988: De wereld is klaar om het gevecht aan te gaan met klimaatverandering. Amerika en Europa voorop in de strijd: "Diegenen die denken dat we machteloos zijn tegen het broeikaseffect, vergeten een ding: het Witte Huis-effect!", zegt de Amerikaanse president George Bush Senior. TwijfelDrie decennia later domineren bosbranden, droogtes en warmterecords meer en meer het nieuws. Tegelijkertijd wordt wetenschap over opwarming van de aarde hevig bekritiseerd en zelfs in twijfel getrokken. In 2017 kondigt Amerika aan zich terug te trekken uit het Klimaatakkoord van Parijs. GeheimenHoe is dit mogelijk? In Zembla zoeken Deense onderzoeksjournalisten naar antwoorden op deze vraag. Ze onthullen de rol van de machtige olie-industrie en de geheimen van misschien wel de meest succesvolle lobbyisten van de laatste dertig jaar: de klimaatontkenners. Bekijk hier de hele aflevering van Netflix-natuurserie Our Planet: Forests Bekijk deze video » De Vooravond gemist? Lisette Mekkes over zeevlinders en klimaatverandering Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Zembla doet in deze aflevering onderzoek naar de invloed van klimaatontkenners en de rol van de machtige olie-industrie.

Strijd
1988: De wereld is klaar om het gevecht aan te gaan met klimaatverandering. Amerika en Europa voorop in de strijd: "Diegenen die denken dat we machteloos zijn tegen het broeikaseffect, vergeten een ding: het Witte Huis-effect!", zegt de Amerikaanse president George Bush Senior.

Twijfel
Drie decennia later domineren bosbranden, droogtes en warmterecords meer en meer het nieuws. Tegelijkertijd wordt wetenschap over opwarming van de aarde hevig bekritiseerd en zelfs in twijfel getrokken. In 2017 kondigt Amerika aan zich terug te trekken uit het Klimaatakkoord van Parijs.

Geheimen
Hoe is dit mogelijk? In Zembla zoeken Deense onderzoeksjournalisten naar antwoorden op deze vraag. Ze onthullen de rol van de machtige olie-industrie en de geheimen van misschien wel de meest succesvolle lobbyisten van de laatste dertig jaar: de klimaatontkenners.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over klimaatontkenners gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen