Code Rood aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Code Rood aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Code Rood aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe programma Code Rood komen de gevolgen van de klimaatcrisis in het dagelijks leven naar voren. Dat gebeurt op basis van de vier seizoenen, de komende vier donderdagen rond 20:55 uur op NPO 3. CatastrofeOndanks maatregelen die op aarde worden genomen, lijkt de catastrofe inmiddels onafwendbaar. Wetenschappers trekken aan de alarmbel en leggen in dit programma uit hoe het klimaat op de intensive care terechtkwam en wat de impact is op ons dagelijkse leven. KoolmezenIn de eerste aflevering gaat het over de lente. Terwijl koolmezen en bonte vliegenvangers een heftige strijd uitvechten, bedachten huisjesslakken een vernuftige strategie om de klimaatcrisis te snel af te zijn. Woningen verzakkenMaar ook voor onze huizen is het Code Rood: de aanhoudende droogte laat woningen verzakken in sneltempo. Mensen in Gouda weten hoe genadeloos een veranderend klimaat kan zijn. Klimaatklok geïnstalleerd op Times Square: "Klimaat heeft een deadline"(video) Bekijk deze video » De Vooravond gemist? Lisette Mekkes over zeevlinders en klimaatverandering Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In het nieuwe programma Code Rood komen de gevolgen van de klimaatcrisis in het dagelijks leven naar voren. Dat gebeurt op basis van de vier seizoenen, de komende vier donderdagen rond 20:55 uur op NPO 3.

Catastrofe
Ondanks maatregelen die op aarde worden genomen, lijkt de catastrofe inmiddels onafwendbaar. Wetenschappers trekken aan de alarmbel en leggen in dit programma uit hoe het klimaat op de intensive care terechtkwam en wat de impact is op ons dagelijkse leven.

Koolmezen
In de eerste aflevering gaat het over de lente. Terwijl koolmezen en bonte vliegenvangers een heftige strijd uitvechten, bedachten huisjesslakken een vernuftige strategie om de klimaatcrisis te snel af te zijn.

Woningen verzakken
Maar ook voor onze huizen is het Code Rood: de aanhoudende droogte laat woningen verzakken in sneltempo. Mensen in Gouda weten hoe genadeloos een veranderend klimaat kan zijn.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Code Rood aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen