De wereld van morgen: duurzame vernieuwing gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De wereld van morgen: duurzame vernieuwing gemist? Bekijk hier de hele uitzending
De wereld van morgen: duurzame vernieuwing

De wereld van morgen: duurzame vernieuwing gemist? Bekijk hier de hele uitzending Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn geven in De wereld van morgen een sneakpreview van wat ons te wachten staat in de toekomst. Ze laten de innovaties zien die ons leven in de nabije toekomst voorgoed kunnen veranderen. KlimaatweekDe Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt. Groene stedenNick Schilder en Hans Dorrestijn duiken in de toekomst van groene steden, onder andere gebouwd met natuurlijke materialen. Ook krijgt Nick in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Het is mogelijk de oplossing voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren. WaterstoffabriekSplinter vliegt per helikopter naar 's werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee, waar schone energie wordt opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit. De Lightyear One is de eerste auto die rijdt op zonne-energie (video) Bekijk deze video » Arjen Lubach: "Nederland wil de harde schijf van de wereld worden" (Zondag met Lubach) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn geven in De wereld van morgen een sneakpreview van wat ons te wachten staat in de toekomst. Ze laten de innovaties zien die ons leven in de nabije toekomst voorgoed kunnen veranderen.

Klimaatweek
De Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt.

Groene steden
Nick Schilder en Hans Dorrestijn duiken in de toekomst van groene steden, onder andere gebouwd met natuurlijke materialen. Ook krijgt Nick in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Het is mogelijk de oplossing voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren.

Waterstoffabriek
Splinter vliegt per helikopter naar 's werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee, waar schone energie wordt opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Wereld van Morgen
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De wereld van morgen: duurzame vernieuwing gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen