Andere Tijden: Hollandia Kattenburg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden: Hollandia Kattenburg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden: Hollandia Kattenburg gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden blikt in deze aflevering terug op Hollandia Kattenburg, een fabriek in oorlogstijd. Nazi'sOp 11 november 1942 worden de joodse werknemers van de textielfabriek Hollandia Kattenburg in Amsterdam-Noord, met hun gezinnen, door de nazi's opgepakt en weggevoerd. In totaal gaat het om 826 mannen, vrouwen en kinderen. Slechts acht van hen zullen de oorlog overleven. DraadAndere Tijden belicht de even succesvolle als dramatische geschiedenis van deze fabriek, die na de oorlog ondanks alles de draad weer oppakt, om pas in 1969 voorgoed de deuren te sluiten. MonumentWat rest in Amsterdam-Noord is een monument dat staat op de plek waar vroeger de arbeiders de fabriek verlieten. En ieder jaar op 11 november wordt hier de grootste Nederlandse bedrijfsrazzia uit de oorlog herdacht. Video: bergplaats lichaam Adolf Hitler ontdekt door Nederlandse onderzoekers? Bekijk deze video » Zien: mini-docu over Tweede Kamer in oorlogstijd (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Andere Tijden blikt in deze aflevering terug op Hollandia Kattenburg, een fabriek in oorlogstijd.

Nazi's
Op 11 november 1942 worden de joodse werknemers van de textielfabriek Hollandia Kattenburg in Amsterdam-Noord, met hun gezinnen, door de nazi's opgepakt en weggevoerd. In totaal gaat het om 826 mannen, vrouwen en kinderen. Slechts acht van hen zullen de oorlog overleven.

Draad
Andere Tijden belicht de even succesvolle als dramatische geschiedenis van deze fabriek, die na de oorlog ondanks alles de draad weer oppakt, om pas in 1969 voorgoed de deuren te sluiten.

Monument
Wat rest in Amsterdam-Noord is een monument dat staat op de plek waar vroeger de arbeiders de fabriek verlieten. En ieder jaar op 11 november wordt hier de grootste Nederlandse bedrijfsrazzia uit de oorlog herdacht.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden: Hollandia Kattenburg gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen