Jinek gemist? Zo goed werkt resveratrol als virusremmer tegen coronavirus

Jinek gemist? Zo goed werkt resveratrol als virusremmer tegen coronavirus

Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 21 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv.

Jolanda Smit doet uitgebreid onderzoek naar resveratrol, en hoe goed dit werkt als virusremmer tegen het coronavirus. Uit de eerste onderzoeken met dierlijke cellen blijkt dat resveratrol zorgt voor ‘99 procent remming van de virusproductie’.

‘Bij 99 procent nog 10.000 virusdeeltjes actief’
Toch is pas alleen stap 1 gezet in dit onderzoek, maar de eerste berichten zijn veelbelovend. Toch is 99 procent niet zo veel als mensen wellicht denken in dit geval. “99 procent remming betekent een hele nadrukkelijke afname van het aantal virusdeeltjes, maar er zijn nog steeds 10.000 virusdeeltjes die op dat moment niet geremd worden”, vertelt Smit.

Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.

<em>Jinek</em> gemist? Zo goed werkt resveratrol als virusremmer tegen coronavirus Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 21 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv. Jolanda Smit doet uitgebreid onderzoek naar resveratrol, en hoe goed dit werkt als virusremmer tegen het coronavirus. Uit de eerste onderzoeken met dierlijke cellen blijkt dat resveratrol zorgt voor ‘99 procent remming van de virusproductie’. Bekijk ook Ab Osterhaus wil 4 weken strenge lockdown: 'Dan ben je coronavirus waarschijnlijk kwijt' Bekijk deze video » ‘Bij 99 procent nog 10.000 virusdeeltjes actief’Toch is pas alleen stap 1 gezet in dit onderzoek, maar de eerste berichten zijn veelbelovend. Toch is 99 procent niet zo veel als mensen wellicht denken in dit geval. “99 procent remming betekent een hele nadrukkelijke afname van het aantal virusdeeltjes, maar er zijn nog steeds 10.000 virusdeeltjes die op dat moment niet geremd worden”, vertelt Smit. Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Jinek gemist? Zo goed werkt resveratrol als virusremmer tegen coronavirus

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV