NOS 75 jaar Verenigde Naties gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 75 jaar Verenigde Naties gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 75 jaar Verenigde Naties gemist? Bekijk hier de hele uitzending Verslag van de viering van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties, met een stukje geschiedenis en vooral persoonlijke verhalen over de waarden van de organisatie. VredeTwee maanden na het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog werden de Verenigde Naties opgericht, met als belangrijkste doelstelling: de bevordering van vrede, veiligheid en mensenrechten. De 75ste verjaardag wordt in Nederland gevierd in het Vredespaleis in Den Haag. PersoonlijkDe NOS registreert de viering, waarin niet alleen aandacht is voor de geschiedenis van de organisatie, maar vooral ook voor de waarden van de VN, aan de hand van persoonlijke verhalen. Die verhalen worden ondersteund door muziek van een groot aantal artiesten, onder wie Jeangu Macrooy, Maan, Douwe Bob en Giovanca. MáximaActeur Benja Bruijning is de verteller tijdens de viering. Er is een videoboodschap van koningin Máxima, vanuit het VN-hoofdkwartier in New York levert VN-secretaris-generaal António Guterres een bijdrage en Saïda Maggé interviewt Karel van Oosterom (van 2013 tot medio 2020 Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN) en Jahkini Bisselink (tussen 2017 en 2019 de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger was bij de VN). Videoboodschap Koning Willem-Alexander aan de VN: "Durf samen moedig te zijn" Bekijk deze video » Zien: koningin Máxima geeft live op CNN interview over financiële gevolgen corona Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Verslag van de viering van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties, met een stukje geschiedenis en vooral persoonlijke verhalen over de waarden van de organisatie.

Vrede
Twee maanden na het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog werden de Verenigde Naties opgericht, met als belangrijkste doelstelling: de bevordering van vrede, veiligheid en mensenrechten. De 75ste verjaardag wordt in Nederland gevierd in het Vredespaleis in Den Haag.

Persoonlijk
De NOS registreert de viering, waarin niet alleen aandacht is voor de geschiedenis van de organisatie, maar vooral ook voor de waarden van de VN, aan de hand van persoonlijke verhalen. Die verhalen worden ondersteund door muziek van een groot aantal artiesten, onder wie Jeangu Macrooy, Maan, Douwe Bob en Giovanca.

Máxima
Acteur Benja Bruijning is de verteller tijdens de viering. Er is een videoboodschap van koningin Máxima, vanuit het VN-hoofdkwartier in New York levert VN-secretaris-generaal António Guterres een bijdrage en Saïda Maggé interviewt Karel van Oosterom (van 2013 tot medio 2020 Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN) en Jahkini Bisselink (tussen 2017 en 2019 de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger was bij de VN).Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS 75 jaar Verenigde Naties gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen