Docu In de armen van Morpheus gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu In de armen van Morpheus gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu In de armen van Morpheus gemist? Bekijk hier de hele uitzending Bijna een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Als je nachtmerries ook na het ontwaken voortduren? 'In de armen van Morpheus' speelt zich af in het grensgebied tussen droom en werkelijkheid. DromenAlleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Apocalyptische nachtmerriesIn de documentaire zijn onder anderen Roselien en Emily te zien. Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Ze hoopt uitkomst te vinden bij een ritueel in het land van haar voorouders. WreedheidIn de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons. Veel Nederlanders functioneren slecht vanwege slaapproblemen Bekijk deze video » Presenatator Patrick Martens kampt al jaren met slaapproblemen: "Het beheerst mijn leven" Bekijk deze video » Jinek gemist? Özcan Akyol 100% afgekeurd door ernstige slaapproblemen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Bijna een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Als je nachtmerries ook na het ontwaken voortduren? 'In de armen van Morpheus' speelt zich af in het grensgebied tussen droom en werkelijkheid.

Dromen
Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht?

Apocalyptische nachtmerries
In de documentaire zijn onder anderen Roselien en Emily te zien. Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Ze hoopt uitkomst te vinden bij een ritueel in het land van haar voorouders.

Wreedheid
In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu In de armen van Morpheus gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier