Acteur Sean Connery (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond

Acteur Sean Connery (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond

De legendarische Schotse acteur Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden. Zijn doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar de acteur was al een aantal jaren met pensioen; in 2003 was hij voor het laatst te zien in een film. Connery brak wereldwijd door als de allereerste James Bond.

Illustere carrière
Connery debuteerde in 1962 in de film Dr. No als de beroemde agent 007, en hij vertolkte de rol uiteindelijk zeven keer - onder meer in klassiekers als From Russia with Love (1963) en Goldfinger (1964). Hij bewees zich al snel als serieus drama-acteur met zijn fantastische rol in de film The Hill (1965), geregisseerd door Sidney Lumet. Een illustere carrière volgde, met tal van iconische rollen.

Tekst gaat verder onder video.

Acteur <em>Sean Connery</em> (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond De legendarische Schotse acteur Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden. Zijn doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar de acteur was al een aantal jaren met pensioen; in 2003 was hij voor het laatst te zien in een film. Connery brak wereldwijd door als de allereerste James Bond. Illustere carrièreConnery debuteerde in 1962 in de film Dr. No als de beroemde agent 007, en hij vertolkte de rol uiteindelijk zeven keer - onder meer in klassiekers als From Russia with Love (1963) en Goldfinger (1964). Hij bewees zich al snel als serieus drama-acteur met zijn fantastische rol in de film The Hill (1965), geregisseerd door Sidney Lumet. Een illustere carrière volgde, met tal van iconische rollen. Tekst gaat verder onder video. Vader van Indiana JonesZo was Connery te zien in de veelgeprezen films Murder on the Orient Express (1974), The Man Who Would Be King (1975), A Bridge Too Far (1977), The Name of the Rose (1986) en The Untouchables (1987). Voor die laatste film kreeg Connery een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol (hieronder te zien). Verder vertolkte hij de vader van Indiana Jones (Harrison Ford) in Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Gedurende zijn carrière won Connery ook twee BAFTA Awards en drie Golden Globes. Bekijk hieronder hoe Connery de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol wint. Bekijk hierboven zijn beroemde introductie als James Bond in Dr. No. Sean Connery wint zijn enige Oscar in 1988 Bekijk ook Trailer Indiana Jones and the Last Crusade Bekijk deze trailer » Trailer The Untouchables Bekijk deze trailer »
Entertainment :
Acteur Sean Connery (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond

Vader van Indiana Jones
Zo was Connery te zien in de veelgeprezen films Murder on the Orient Express (1974), The Man Who Would Be King (1975), A Bridge Too Far (1977), The Name of the Rose (1986) en The Untouchables (1987). Voor die laatste film kreeg Connery een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol (hieronder te zien). Verder vertolkte hij de vader van Indiana Jones (Harrison Ford) in Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Gedurende zijn carrière won Connery ook twee BAFTA Awards en drie Golden Globes.

Bekijk hieronder hoe Connery de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol wint. Bekijk hierboven zijn beroemde introductie als James Bond in Dr. No.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Acteur Sean Connery (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV