De Nalatenschap gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nalatenschap gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nalatenschap gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het programma De Nalatenschap is vanaf zaterdag 31 oktober terug met een nieuw seizoen. Wekelijks om 16:30 uur op SBS6. In de eerste aflevering staat het KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) centraal. Aanleiding hiervoor is het plan van Jan Ufkes om zijn vermogen tezijnertijd aan het KNRM na te laten. ReddingDe kijkers zien Jan samen met zijn jongere broer Louis een bezoek brengen aan het KNRM-reddingstation Stellendam. Niet toevallig het reddingstation dat Louis jaren geleden het leven redde, toen zijn jacht in slecht weer bij Stellendam verging. Louis haalde met zijn redding de landelijke media omdat hij de 75 duizendste geredde uit de historie van de KNRM bleek te zijn. De redding van Louis heeft er mede toe geleid dat Jan tot het besluit kwam de KNRM te begunstigen. VerrassingIn Stellendam maakt de kijker kennis met nóg twee broers, Mark en Dennis Struis. Zij kwamen enkele jaren geleden met de KNRM in contact toen bleek dat hun vader zijn vermogen aan de KNRM had nagelaten, iets dat voor hen als een verrassing kwam. De Redding Maatschappij betrok de broers intensief bij de besteding van de gelden, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de bouw van de reddingboot Valerie Struis, vernoemd naar de dochter van Mark, het eerste kleinkind van de erflater. ExecuteurNaast de vier broers portretteert De Nalatenschap Cora Bartels, die namens de KNRM niet alleen de relatie onderhoudt met veel schenkers, maar namens de KNRM tevens de rol van executeur vervult. De KNRM ziet het executeurschap als een graag gedane wederdienst aan iemand die goed en genereus voor de KNRM is. Zien: KNRM haalt drie personen uit Markermeer na zinken zeiljacht Bekijk deze video » Video: Zoektocht naar 14-jarig meisje bij Ameland levert nog niets op Bekijk deze video »
Uitzending :
De Nalatenschap gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het programma De Nalatenschap is vanaf zaterdag 31 oktober terug met een nieuw seizoen. Wekelijks om 16:30 uur op SBS6. In de eerste aflevering staat het KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) centraal. Aanleiding hiervoor is het plan van Jan Ufkes om zijn vermogen tezijnertijd aan het KNRM na te laten.

Redding
De kijkers zien Jan samen met zijn jongere broer Louis een bezoek brengen aan het KNRM-reddingstation Stellendam. Niet toevallig het reddingstation dat Louis jaren geleden het leven redde, toen zijn jacht in slecht weer bij Stellendam verging. Louis haalde met zijn redding de landelijke media omdat hij de 75 duizendste geredde uit de historie van de KNRM bleek te zijn. De redding van Louis heeft er mede toe geleid dat Jan tot het besluit kwam de KNRM te begunstigen.

Verrassing
In Stellendam maakt de kijker kennis met nóg twee broers, Mark en Dennis Struis. Zij kwamen enkele jaren geleden met de KNRM in contact toen bleek dat hun vader zijn vermogen aan de KNRM had nagelaten, iets dat voor hen als een verrassing kwam. De Redding Maatschappij betrok de broers intensief bij de besteding van de gelden, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de bouw van de reddingboot Valerie Struis, vernoemd naar de dochter van Mark, het eerste kleinkind van de erflater.

Executeur
Naast de vier broers portretteert De Nalatenschap Cora Bartels, die namens de KNRM niet alleen de relatie onderhoudt met veel schenkers, maar namens de KNRM tevens de rol van executeur vervult. De KNRM ziet het executeurschap als een graag gedane wederdienst aan iemand die goed en genereus voor de KNRM is.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De nalatenschap


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Nalatenschap gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen