Docu Sidik en de panter gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Sidik en de panter gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Sidik en de panter gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het ruige berglandschap van Koerdisch Noord-Irak woont de Perzische panter. Tenminste, daar is Sidik van overtuigd. Uitgerust met verrekijker en wandelstok trekt hij als een pelgrim door de heuvels en speurt hij naar eventuele bewijzen voor de aanwezigheid van deze luipaardachtige. Al vijfentwintig jaar lang. BombardementenSidik hoopt op een einde aan de bombardementen en moorden in de streek, als het door de vondst van de luipaardachtige beschermd natuurgebied zou worden. HerinneringenOnderweg ontmoet hij stropers, jagers en wandelaars met wie hij herinneringen ophaalt. Een gesprek met een jongere landgenoot maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. DoorzettingsvermogenVia schitterende sfeerbeelden van de wildernis spat de liefde voor deze streek van het scherm. Een mooie en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde. Freek Vonk is druk genoeg en hoeft niet per se een relatie (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In het ruige berglandschap van Koerdisch Noord-Irak woont de Perzische panter. Tenminste, daar is Sidik van overtuigd. Uitgerust met verrekijker en wandelstok trekt hij als een pelgrim door de heuvels en speurt hij naar eventuele bewijzen voor de aanwezigheid van deze luipaardachtige. Al vijfentwintig jaar lang.

Bombardementen
Sidik hoopt op een einde aan de bombardementen en moorden in de streek, als het door de vondst van de luipaardachtige beschermd natuurgebied zou worden.

Herinneringen
Onderweg ontmoet hij stropers, jagers en wandelaars met wie hij herinneringen ophaalt. Een gesprek met een jongere landgenoot maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik.

Doorzettingsvermogen
Via schitterende sfeerbeelden van de wildernis spat de liefde voor deze streek van het scherm. Een mooie en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Sidik en de panter gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen