Zembla over bijtende politiehonden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over bijtende politiehonden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over bijtende politiehonden gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla onderzoekt het gebrek aan duidelijke instructies over de inzet van politiehonden, die met hun beten vaak ernstig letsel bij het slachtoffer veroorzaken. Altijd raakVrijwel elke dag wordt iemand gebeten door een politiehond. Vaak gebeurt dat terecht, soms onterecht. Maar als ze bijten is het altijd raak en soms zo ernstig dat er blijvend letsel bij het slachtoffer is. GeweldsmiddelDe politiehond is het op een na hoogste geweldsmiddel van de politie. Na de diensthond komt het pistool. InstructiesVoor het gebruik van vuurwapens, pepperspray en wapenstok zijn er duidelijke instructies over hoe, wanneer en tegen wie ze mogen worden ingezet. Vreemd genoeg zijn die er niet voor de inzet van de hond. Zembla onderzoekt wat dat voor de inzet van politiehonden betekent. Pedojagers arresteren pedoseksuelen: "Doel is om dit echt te stoppen" (video) Bekijk deze video » Bekijk Danny op straat seizoen 2, aflevering 10 over illegale coronafeesten Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Zembla onderzoekt het gebrek aan duidelijke instructies over de inzet van politiehonden, die met hun beten vaak ernstig letsel bij het slachtoffer veroorzaken.

Altijd raak
Vrijwel elke dag wordt iemand gebeten door een politiehond. Vaak gebeurt dat terecht, soms onterecht. Maar als ze bijten is het altijd raak en soms zo ernstig dat er blijvend letsel bij het slachtoffer is.

Geweldsmiddel
De politiehond is het op een na hoogste geweldsmiddel van de politie. Na de diensthond komt het pistool.

Instructies
Voor het gebruik van vuurwapens, pepperspray en wapenstok zijn er duidelijke instructies over hoe, wanneer en tegen wie ze mogen worden ingezet. Vreemd genoeg zijn die er niet voor de inzet van de hond. Zembla onderzoekt wat dat voor de inzet van politiehonden betekent.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over bijtende politiehonden gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier