Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Ondersteboven van Afrika reist Waldemar Torenstra door Rwanda, dat we vooral kennen van de genocide in de jaren 90, maar het is ook een van de modernste landen van Afrika. MensenrechtenTerwijl het economisch voor de wind gaat, zijn er ook geruchten over het schenden van mensenrechten en censuur. Witte manWaldemar wordt geconfronteerd met het scheve beeld dat wij van de Rwandezen hebben, maar ook hoe er naar hem als witte man wordt gekeken. Berggorilla'sHij bezoekt er de Ba'twa, een bergvolk van kleine mensen, dat de toegang tot het natuurpark ontnomen is om plaats te maken voor de berggorilla's, waar voornamelijk witte toeristen met veel geld op afkomen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze aflevering van Ondersteboven van Afrika reist Waldemar Torenstra door Rwanda, dat we vooral kennen van de genocide in de jaren 90, maar het is ook een van de modernste landen van Afrika.

Mensenrechten
Terwijl het economisch voor de wind gaat, zijn er ook geruchten over het schenden van mensenrechten en censuur.

Witte man
Waldemar wordt geconfronteerd met het scheve beeld dat wij van de Rwandezen hebben, maar ook hoe er naar hem als witte man wordt gekeken.

Berggorilla's
Hij bezoekt er de Ba'twa, een bergvolk van kleine mensen, dat de toegang tot het natuurpark ontnomen is om plaats te maken voor de berggorilla's, waar voornamelijk witte toeristen met veel geld op afkomen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Ondersteboven van Afrika

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier