NOS 100 jaar Hannie Schaft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 100 jaar Hannie Schaft gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 100 jaar Hannie Schaft gemist? Bekijk hier de hele uitzending Programma rond de Hannie Schaft Herdenking in de Sint-Bavokerk in Haarlem. De herdenking vindt 75 jaar na haar herbegrafenis plaats en in het jaar dat verzetsstrijdster Hannie honderd jaar zou zijn geworden. LezingTijdens de bijeenkomst, die vanwege de coronamaatregelen een besloten karakter heeft, zal minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren de Hannie Schaft Lezing uitspreken. PortretNaast beelden van de herdenking wordt een portret geschetst van 'het meisje met het rode haar'. Hannie pleegde veel van haar verzetswerk met de zusters Truus en Freddie Oversteegen. Via onder andere een gesprek met de dochter van Truus wordt een portret geschetst van deze drie vrouwen. Mark Rutte's persoonlijke toespraak tijdens herdenking: 'Mijn vader werd in krijgsgevangenschap genomen' (video) Bekijk deze video » Spectaculaire beelden: enorme WOII-bom van 5400 kilo tot ontploffing gebracht Bekijk deze video » Bekijk de trailer van The Liberator (Netflix) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Programma rond de Hannie Schaft Herdenking in de Sint-Bavokerk in Haarlem. De herdenking vindt 75 jaar na haar herbegrafenis plaats en in het jaar dat verzetsstrijdster Hannie honderd jaar zou zijn geworden.

Lezing
Tijdens de bijeenkomst, die vanwege de coronamaatregelen een besloten karakter heeft, zal minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren de Hannie Schaft Lezing uitspreken.

Portret
Naast beelden van de herdenking wordt een portret geschetst van 'het meisje met het rode haar'. Hannie pleegde veel van haar verzetswerk met de zusters Truus en Freddie Oversteegen. Via onder andere een gesprek met de dochter van Truus wordt een portret geschetst van deze drie vrouwen.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NOS 100 jaar Hannie Schaft gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier