Klassen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Klassen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Klassen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe documentaireserie Klassen worden scholieren, ouders en leraren in Amsterdam-Noord gevolgd. Daar wordt in klaslokalen, huiskamers en op straat een strijd geleverd om iedereen en kans te geven. Elke maandag om 21:25 uur op NPO 1. VerwachtingenDe documentaire volgt kinderen in groep 8, die op hun eindadvies wachten, en middelbare scholieren die opboksen tegen lage verwachtingen of juist moeten leven met te hoge verwachtingen. GebuktHet ene kind worstelt met de moeilijke thuissituatie en de ander gaat juist gebukt onder de drang om te presteren. Ook zijn er volwassenen die voor het belang van de kinderen strijden: de zeer betrokken leraren, de mentor, de bestuurder en de wethouder. Nieuw straatbeeldIn Amsterdam-Noord is sprake van een scheiding van klassen. Een grote toestroom van hoogopgeleide ouders heeft gezorgd voor een nieuw straatbeeld. Maar hun kinderen gaan naar andere scholen dan die van de oorspronkelijke buurtbewoners. Tv-makers Tim den Besten en Nicolas Veul bezig met nieuw seizoen 100 dagen voor de klas (video) Bekijk deze video » Klassen naar huis gestuurd: "Geen vervanging voor verkouden docenten" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de nieuwe documentaireserie Klassen worden scholieren, ouders en leraren in Amsterdam-Noord gevolgd. Daar wordt in klaslokalen, huiskamers en op straat een strijd geleverd om iedereen en kans te geven. Elke maandag om 21:25 uur op NPO 1.

Verwachtingen
De documentaire volgt kinderen in groep 8, die op hun eindadvies wachten, en middelbare scholieren die opboksen tegen lage verwachtingen of juist moeten leven met te hoge verwachtingen.

Gebukt
Het ene kind worstelt met de moeilijke thuissituatie en de ander gaat juist gebukt onder de drang om te presteren. Ook zijn er volwassenen die voor het belang van de kinderen strijden: de zeer betrokken leraren, de mentor, de bestuurder en de wethouder.

Nieuw straatbeeld
In Amsterdam-Noord is sprake van een scheiding van klassen. Een grote toestroom van hoogopgeleide ouders heeft gezorgd voor een nieuw straatbeeld. Maar hun kinderen gaan naar andere scholen dan die van de oorspronkelijke buurtbewoners.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier