Andere Tijden Special over 75 jaar EOD gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special over 75 jaar EOD gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special over 75 jaar EOD gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze speciale Andere Tijden-uitzending 'Duizenden bommen en granaten' wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gevolgd. Verdachte pakketjesOpgericht in 1944 zorgt de EOD er al meer dan 75 jaar voor dat alle soorten munitie worden opgeruimd. Zoals bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook verdachte pakketjes in de trein en achtergebleven springstoffen bij een plofkraak. BermbommenAndere Tijden sprak ook met oud-EOD’ers over hun angsten en hun zwijgen thuis, over bermbommen in Afghanistan en de gevolgen van hun ongeluk. Aan de hand van veel archiefmateriaal wordt getoond hoe het werk in de loop der jaren is veranderd. Spectaculaire beelden: enorme WOII-bom van 5400 kilo tot ontploffing gebracht Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze speciale Andere Tijden-uitzending 'Duizenden bommen en granaten' wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gevolgd.

Verdachte pakketjes
Opgericht in 1944 zorgt de EOD er al meer dan 75 jaar voor dat alle soorten munitie worden opgeruimd. Zoals bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook verdachte pakketjes in de trein en achtergebleven springstoffen bij een plofkraak.

Bermbommen
Andere Tijden sprak ook met oud-EOD’ers over hun angsten en hun zwijgen thuis, over bermbommen in Afghanistan en de gevolgen van hun ongeluk. Aan de hand van veel archiefmateriaal wordt getoond hoe het werk in de loop der jaren is veranderd.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Special over 75 jaar EOD gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier