2Doc: For Sama gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: For Sama gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: For Sama gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire For Sama filmt de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab vijf jaar van haar leven in Aleppo, tijdens de Syrische opstand tegen Assad. Dagelijks gebombardeerdWaad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden. VideobriefDaarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam. OpgevenWaad worstelt met een onmogelijke keuze of ze al dan niet de stad moet ontvluchten om het leven van haar dochter te beschermen. Wanneer ze weggaat, betekent dat het opgeven van de strijd voor vrijheid, waarvoor ze al zoveel heeft opgeofferd. For Sama: een hartverscheurende documentaire over overleven in Aleppo Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de documentaire For Sama filmt de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab vijf jaar van haar leven in Aleppo, tijdens de Syrische opstand tegen Assad.

Dagelijks gebombardeerd
Waad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden.

Videobrief
Daarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam.

Opgeven
Waad worstelt met een onmogelijke keuze of ze al dan niet de stad moet ontvluchten om het leven van haar dochter te beschermen. Wanneer ze weggaat, betekent dat het opgeven van de strijd voor vrijheid, waarvoor ze al zoveel heeft opgeofferd.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: For Sama gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier