Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de laatste aflevering van de reisserie Ondersteboven van Afrika bezoekt Waldemar Torenstra met zijn team het grootste door het westen opgezette vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia. StadEr wonen bijna 200 duizend vluchtelingen, waardoor er een stad is ontstaan met negentien nationaliteiten. Veel van de bewoners blijven er jarenlang. Hoe is om te leven zonder zicht op een toekomst? EthiopiëVanuit Kenia gaat de reis verder naar het groene heuvelachtige Ethiopië, waar het team midden in het grootse religieuze Timkat Festival belandt. Hiermee wordt de doop van Johannes de Doper gevierd. Ethiopië is het enige land in Afrika dat nooit gekoloniseerd is geweest, maar er zijn nu veel bedrijven uit Europa en China die door belastingvoordelen gelokt zijn. SoedanDe reis eindigt in Soedan, waar Waldemar tot zijn verrassing te horen krijgt dat het Nubische rijk langs de Nijl minstens net zo groot moet zijn geweest als dat van de Egyptenaren, met eigen piramides en graftomben. Waldemar Torenstra over Ondersteboven van Afrika: "Geluk dat ik in Nederland woon" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de laatste aflevering van de reisserie Ondersteboven van Afrika bezoekt Waldemar Torenstra met zijn team het grootste door het westen opgezette vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia.

Stad
Er wonen bijna 200 duizend vluchtelingen, waardoor er een stad is ontstaan met negentien nationaliteiten. Veel van de bewoners blijven er jarenlang. Hoe is om te leven zonder zicht op een toekomst?

Ethiopië
Vanuit Kenia gaat de reis verder naar het groene heuvelachtige Ethiopië, waar het team midden in het grootse religieuze Timkat Festival belandt. Hiermee wordt de doop van Johannes de Doper gevierd. Ethiopië is het enige land in Afrika dat nooit gekoloniseerd is geweest, maar er zijn nu veel bedrijven uit Europa en China die door belastingvoordelen gelokt zijn.

Soedan
De reis eindigt in Soedan, waar Waldemar tot zijn verrassing te horen krijgt dat het Nubische rijk langs de Nijl minstens net zo groot moet zijn geweest als dat van de Egyptenaren, met eigen piramides en graftomben.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Ondersteboven van Afrika


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ondersteboven van Afrika gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier