Muziekspecial Soundtrack van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Muziekspecial Soundtrack van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Muziekspecial Soundtrack van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe programma Soundtrack van de Bevrijding maakt muziekkenner en verhalenverteller Leo Blokhuis een muzikale reis door de oorlogsjaren. Hotel de WereldHij vertelt verrassende en ontroerende verhalen die schuilgaan achter bekende en minder bekende liedjes. Dat doet Blokhuis vanuit Hotel de Wereld in Wageningen, de plek waar de voorwaarden van de capitulatie in 1945 werden besproke. Ellen ten DammeSamen met zangeres Ellen ten Damme, Ruben Hein en trompettist Randell Heye reigt hij de muziek en verhalen van de Tweede Wereldoorlog aaneen tot een indrukwekkende soundtrack. KampenOok is er aandacht voor muziek uit de kampen en muziek die mee kwam met de bevrijders. De kracht van muziek in oorlogstijd, gebruikt voor goed en kwaad, was imposant. Talkshow M: Leo Blokhuis over de magie van David Bowie (video) Bekijk deze video » Talkshow M: Leo Blokhuis heeft een nieuw boek Berlijn, Muzikale Revolutie (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In het nieuwe programma Soundtrack van de Bevrijding maakt muziekkenner en verhalenverteller Leo Blokhuis een muzikale reis door de oorlogsjaren.

Hotel de Wereld
Hij vertelt verrassende en ontroerende verhalen die schuilgaan achter bekende en minder bekende liedjes. Dat doet Blokhuis vanuit Hotel de Wereld in Wageningen, de plek waar de voorwaarden van de capitulatie in 1945 werden besproke.

Ellen ten Damme
Samen met zangeres Ellen ten Damme, Ruben Hein en trompettist Randell Heye reigt hij de muziek en verhalen van de Tweede Wereldoorlog aaneen tot een indrukwekkende soundtrack.

Kampen
Ook is er aandacht voor muziek uit de kampen en muziek die mee kwam met de bevrijders. De kracht van muziek in oorlogstijd, gebruikt voor goed en kwaad, was imposant.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Soundtrack van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier