NOS Bevrijdingsjournaal Extra gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsjournaal Extra gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsjournaal Extra gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het NOS Bevrijdingsjournaal Extra vertelt Herman van der Zandt hoe de mensen uit de Bevrijdingsjournaals van de afgelopen anderhalf jaar – van slachtoffers tot helden – hun leven na de oorlog weer probeerden op te pakken. GebeurtenissenDe NOS maakte 46 Bevrijdingsjournaals, waarin de gebeurtenissen van 75 jaar geleden werden geschetst met de technieken van nu. Van D-Day tot en met de Japanse capitulatie werden de troepenbewegingen gevolgd, de grote gebeurtenissen en vooral de dagelijkse realiteit van de mensen. HoofdrolspelersNu kijkt de NOS terug op hoe het leven van de hoofdrolspelers na de oorlog verliep. Zoals de Amerikaanse soldaat die bij de invasie in Normandië met zijn parachute aan een kerktoren bleef hangen. HeldinOf de huisvrouw uit Oosterbeek die zich ontpopt tot heldin wanneer haar huis tijdens Operatie Market Garden plots in de frontlinie komt te liggen en de Wehrmachtsoldaat die op Omaha Beach talloze geallieerde soldaten neermaait. Bekijk het Bevrijdingsjournaal van 6 augustus 1945: Totale vernietiging Bekijk deze video » Bekijk het Bevrijdingsjournaal 9 augustus 1945: Terugkerende Joden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het NOS Bevrijdingsjournaal Extra vertelt Herman van der Zandt hoe de mensen uit de Bevrijdingsjournaals van de afgelopen anderhalf jaar – van slachtoffers tot helden – hun leven na de oorlog weer probeerden op te pakken.

Gebeurtenissen
De NOS maakte 46 Bevrijdingsjournaals, waarin de gebeurtenissen van 75 jaar geleden werden geschetst met de technieken van nu. Van D-Day tot en met de Japanse capitulatie werden de troepenbewegingen gevolgd, de grote gebeurtenissen en vooral de dagelijkse realiteit van de mensen.

Hoofdrolspelers
Nu kijkt de NOS terug op hoe het leven van de hoofdrolspelers na de oorlog verliep. Zoals de Amerikaanse soldaat die bij de invasie in Normandië met zijn parachute aan een kerktoren bleef hangen.

Heldin
Of de huisvrouw uit Oosterbeek die zich ontpopt tot heldin wanneer haar huis tijdens Operatie Market Garden plots in de frontlinie komt te liggen en de Wehrmachtsoldaat die op Omaha Beach talloze geallieerde soldaten neermaait.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS Bevrijdingsjournaal Extra gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV