VPRO Tegenlicht: toekomst van protest gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht: toekomst van protest gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht: toekomst van protest gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het nieuwe seizoen van het documentaireprogramma Tegenlicht gaat van start met een aflevering over de toekomst van demonstreren. In de komende weken gaat het ook over schoonheidsidealen, dataïsme en eenzaamheid. Elke zondag om 22:10 uur op NPO 2. AfstandTegenlicht zoekt uit wat de toekomst van protest is nu we niet alleen gedwongen worden afstand te houden, maar ook online aan steeds indringendere en verfijndere surveillancesystemen worden onderworpen? SchouderActievoeren is sinds mensenheugenis verbonden met fysieke nabijheid: 'schouder-aan-schouder'. Dat gaat niet in een anderhalvemetersamenleving. Online wordt het echter ook moeilijker om protestacties te organiseren. Zien: badeenden gebruikt als schild tegen politie tijdens protest Bekijk deze video » Geert Wilders bezoekt horeca-protest: "Ik begrijp jullie!" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Het nieuwe seizoen van het documentaireprogramma Tegenlicht gaat van start met een aflevering over de toekomst van demonstreren. In de komende weken gaat het ook over schoonheidsidealen, dataïsme en eenzaamheid. Elke zondag om 22:10 uur op NPO 2.

Afstand
Tegenlicht zoekt uit wat de toekomst van protest is nu we niet alleen gedwongen worden afstand te houden, maar ook online aan steeds indringendere en verfijndere surveillancesystemen worden onderworpen?

Schouder
Actievoeren is sinds mensenheugenis verbonden met fysieke nabijheid: 'schouder-aan-schouder'. Dat gaat niet in een anderhalvemetersamenleving. Online wordt het echter ook moeilijker om protestacties te organiseren.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht: toekomst van protest gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier