Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Bekijk hier de hele uitzending De film Showgirls van Paul Verhoeven flopte genadeloos in de bioscoop, maar groeide uit tot een cultklassieker. Regisseur Jeffrey McHale laat in deze documentaire allerlei lezingen op de film los en probeert de weerzin én adoratie te analyseren. Neersabelen"Een ranzige film vol vrouwenhaat met lachwekkende dialogen en stuitend slechte acteur." De filmcritici buitelen in 1995 over elkaar heen bij het neersabelen van Paul Verhoevens Showgirls. Blote borstenVerhoevens provocatieve sprookje over een stripper in Las Vegas krijgt allerlei prijzen, onder andere voor slechtste film, actrice en regisseur. Het gesprek over Showgirls is nooit verstomd. Is de optocht van blote borsten misogyn of juist feministisch? Is de film een grote grap, een over the top funmovie, een moderne klassieker of tóch a piece of shit? FragmentenDe documentaire is volledig opgebouwd met bestaand beeldmateriaal: nieuwsfragmenten, interviews maar vooral heel veel filmfragmenten. Hilarisch: aap grijpt borsten vrouw in safaripark Thailand (video) Bekijk deze video » Beau gemist? In Hans betaalt de schade zien we "seks-Hans" en "leuke Hans" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De film Showgirls van Paul Verhoeven flopte genadeloos in de bioscoop, maar groeide uit tot een cultklassieker. Regisseur Jeffrey McHale laat in deze documentaire allerlei lezingen op de film los en probeert de weerzin én adoratie te analyseren.

Neersabelen
"Een ranzige film vol vrouwenhaat met lachwekkende dialogen en stuitend slechte acteur." De filmcritici buitelen in 1995 over elkaar heen bij het neersabelen van Paul Verhoevens Showgirls.

Blote borsten
Verhoevens provocatieve sprookje over een stripper in Las Vegas krijgt allerlei prijzen, onder andere voor slechtste film, actrice en regisseur. Het gesprek over Showgirls is nooit verstomd. Is de optocht van blote borsten misogyn of juist feministisch? Is de film een grote grap, een over the top funmovie, een moderne klassieker of tóch a piece of shit?

Fragmenten
De documentaire is volledig opgebouwd met bestaand beeldmateriaal: nieuwsfragmenten, interviews maar vooral heel veel filmfragmenten.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier