De strijd om het Binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De strijd om het Binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De strijd om het Binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweede aflevering van het geschiedenisprogramma De strijd om het Binnenhof gaat het over Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619), die geldt als de eerste grote staatsman van de Nederlanden. LandsadvocaatRuim dertig jaar, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, is Van Oldenbarnevelt landsadvocaat en raadpensionaris van de Staten van Holland. Zij aan zij met Maurits van Oranje strijdt hij voor de onafhankelijkheid. SchavotMaar dan ontstaat er een breuk in hun relatie. Van Oldenbarnevelt vindt zijn vernederende einde op het schavot op het Binnenhof. Pierre Bokma speelt in het geacteerde deel van deze aflevering de rol van Johan van Oldenbarnevelt. Robert van Langh en Martine Gosselink over het zwaard dat Johan van Oldenbarnevelt doodde Bekijk deze video » Historisch bewijs gemist? Om deze reden werd Johan van Oldenbarnevelt vermoord Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de tweede aflevering van het geschiedenisprogramma De strijd om het Binnenhof gaat het over Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619), die geldt als de eerste grote staatsman van de Nederlanden.

Landsadvocaat
Ruim dertig jaar, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, is Van Oldenbarnevelt landsadvocaat en raadpensionaris van de Staten van Holland. Zij aan zij met Maurits van Oranje strijdt hij voor de onafhankelijkheid.

Schavot
Maar dan ontstaat er een breuk in hun relatie. Van Oldenbarnevelt vindt zijn vernederende einde op het schavot op het Binnenhof. Pierre Bokma speelt in het geacteerde deel van deze aflevering de rol van Johan van Oldenbarnevelt.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Strijd om het Binnenhof

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De strijd om het Binnenhof gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier