Nieuwsuur: veroorzaakt de steenkoolindustrie de bosbranden in Australië?

Nieuwsuur: veroorzaakt de steenkoolindustrie de bosbranden in Australië?

Australië is de afgelopen jaren enorm zwaar getroffen door bosbranden. Volgens deskundigen is de klimaatverandering de oorzaak, maar het blijkt dat met name de steenkoolindustrie een van de belangrijkste veroorzakers van de CO2-uitstoot is. Toch zijn er allerlei belangen die ervoor zorgen dat dit probleem niet wordt aangepakt door de regering van premier Scott Morrison.

Bekijk de video van Nieuwsuur hieronder. Hierin bezoekt correspondent Eva Gabeler het getroffen gebied, een jaar na de bosbranden.

Nieuwsuur is dagelijks te zien om 21.30 uur op NPO 2. Heb je Nieuwsuur gemist? Je kunt alle uitzendingen terugkijken bij Gids.tv.

<em>Nieuwsuur</em>: veroorzaakt de steenkoolindustrie de bosbranden in Australië? Australië is de afgelopen jaren enorm zwaar getroffen door bosbranden. Volgens deskundigen is de klimaatverandering de oorzaak, maar het blijkt dat met name de steenkoolindustrie een van de belangrijkste veroorzakers van de CO2-uitstoot is. Toch zijn er allerlei belangen die ervoor zorgen dat dit probleem niet wordt aangepakt door de regering van premier Scott Morrison. Bekijk de video van Nieuwsuur hieronder. Hierin bezoekt correspondent Eva Gabeler het getroffen gebied, een jaar na de bosbranden. Nieuwsuur is dagelijks te zien om 21.30 uur op NPO 2. Heb je Nieuwsuur gemist? Je kunt alle uitzendingen terugkijken bij Gids.tv. Premier Australië Scott Morrison wil onderzoek naar bosbranden: "We hebben te maken met hetere en drogere zomers" Bekijk deze video » Na droogte heeft Australië eindelijk regen: bekijk de beelden van de flinke buien hier Bekijk deze video » Zien: verbrandde gebieden in Australië worden met drones opgelapt Bekijk deze video »
TV :
Nieuwsuur: veroorzaakt de steenkoolindustrie de bosbranden in Australië?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwsuur: veroorzaakt de steenkoolindustrie de bosbranden in Australië? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier