Video: QAnon, Lange Frans & Thierry Baudet-volgers verbannen van Twitter

Video: QAnon, Lange Frans & Thierry Baudet-volgers verbannen van Twitter

Mensen die complottheoriën van de QAnon-beweging ondersteunen en daarover berichten op sociale media hebben een flinke tik op de vingers van Twitter gekregen: hun accounts zijn zelfs verwijderd. "Zeker 200 Nederlandse gebruikers hebben hier mee te maken", vertelt WNL-presentatrice Maaike Timmerman op maandag.

Lange Frans
NRC deed samen met de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de schoonmaakactie van Twitter, dat duidelijk afstand wil nemen van deze complotdenkers: "Wereldwijd zijn 70.000 accounts verwijderd. Dat betekent ook dat Lange Frans en Thierry Baudet daardoor respectievelijk 700 en 580 volgers zijn kwijtgeraakt", aldus Timmerman. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

Video: QAnon, Lange Frans &amp; Thierry Baudet-volgers verbannen van <em>Twitter</em> Mensen die complottheoriën van de QAnon-beweging ondersteunen en daarover berichten op sociale media hebben een flinke tik op de vingers van Twitter gekregen: hun accounts zijn zelfs verwijderd. "Zeker 200 Nederlandse gebruikers hebben hier mee te maken", vertelt WNL-presentatrice Maaike Timmerman op maandag. Lange FransNRC deed samen met de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de schoonmaakactie van Twitter, dat duidelijk afstand wil nemen van deze complotdenkers: "Wereldwijd zijn 70.000 accounts verwijderd. Dat betekent ook dat Lange Frans en Thierry Baudet daardoor respectievelijk 700 en 580 volgers zijn kwijtgeraakt", aldus Timmerman. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook Arjen Lubach maakt zich zorgen over fabeltjesfuik en complotdenkers (ZML) Bekijk deze video » Lange Frans huilt omdat YouTube zijn account heeft gedelete: "Arjen Lubach, bedankt" Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: QAnon, Lange Frans & Thierry Baudet-volgers verbannen van Twitter


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: QAnon, Lange Frans & Thierry Baudet-volgers verbannen van Twitter of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier