VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Godsdienst heeft een nieuwe concurrent: dataïsme. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven en geluk schenkt. Tegenlicht komt deze aflevering met een zoektocht naar zingeving in het techtijdperk. DataTot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. De overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data. ZingevingWat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? En kan het ons, naast tal van praktische zegeningen, ook zingeving bieden? SpiritualiteitFilmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet, gaat op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het techtijdperk. Tegenlicht gemist? Thomas Piketty: ''Nederland is veel ongelijker dan we denken'' Bekijk deze video » Nieuwsuur: Slimme steden willen stadsleven verbeteren met technologie Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Godsdienst heeft een nieuwe concurrent: dataïsme. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven en geluk schenkt. Tegenlicht komt deze aflevering met een zoektocht naar zingeving in het techtijdperk.

Data
Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. De overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data.

Zingeving
Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? En kan het ons, naast tal van praktische zegeningen, ook zingeving bieden?

Spiritualiteit
Filmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet, gaat op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het techtijdperk.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier