Docu De beveiligers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De beveiligers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De beveiligers gemist? Bekijk hier de hele uitzending In steden hangen beveiligingscamera's op straat, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid? WildersAnneloek Sollart filmde voor De Beveiligers vijf personen die ons veilig moeten houden. Michael, persoonsbeveiliger van Geert Wilders, moet tijdens zijn werk kunnen reageren als een robot: "Als ik moet kiezen tussen het leven van een zesjarig kind en de persoon die ik beveilig, zal ik voor de laatste kiezen. Dat is mijn taak." KerncentraleOok volgt Sollart John de Nooijer, Security Manager van kerncentrale Borssele, waar nooit eerder iemand is geïnterviewd over de beveiliging van de nucleaire installatie. Jory Brenders, beveiliger tijdens de Gaypride, vertelt over het jaarlijkse evenement dat hoog op de targetlijst staat als mogelijk doelwit voor terroristen. Op1 gemist? Gerald Roethof over aanslag Peter R. d Vries: ''Zonde dat ze nu pas onderzoeken'' Bekijk deze video » Zien: bedreigde Johan Derksen snapt niets van beveiliging voor kopschoppers Mallorca Bekijk deze video » Zien: Kan Johan Derksen echt geen beveiliging krijgen? (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In steden hangen beveiligingscamera's op straat, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid?

Wilders
Anneloek Sollart filmde voor De Beveiligers vijf personen die ons veilig moeten houden. Michael, persoonsbeveiliger van Geert Wilders, moet tijdens zijn werk kunnen reageren als een robot: "Als ik moet kiezen tussen het leven van een zesjarig kind en de persoon die ik beveilig, zal ik voor de laatste kiezen. Dat is mijn taak."

Kerncentrale
Ook volgt Sollart John de Nooijer, Security Manager van kerncentrale Borssele, waar nooit eerder iemand is geïnterviewd over de beveiliging van de nucleaire installatie. Jory Brenders, beveiliger tijdens de Gaypride, vertelt over het jaarlijkse evenement dat hoog op de targetlijst staat als mogelijk doelwit voor terroristen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu De beveiligers gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier