Docu #thisisegypt2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu #thisisegypt2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu #thisisegypt2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Kun je houden van een dictatuur? Nou nee, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid. RepressieWat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens. OnafhankelijkheidRuth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen van de politiestaat die Egypte is. NegerenEen documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar 'gewoon je ding doen' tot kunst is verheven. Vliegtuig in brand tijdens het taxiën op vliegveld Egypte Bekijk deze video » Zien: meer dan honderd sarcofagen gevonden in Dodenstad in Egypte Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Kun je houden van een dictatuur? Nou nee, maar de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle wil na een verblijf van meer dan tien jaar desondanks niet weg uit Egypte. Tien jaar na Tahrir gaat ze op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten. Hun oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

Repressie
Wat tien jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, bevochten door de jeugd, is uitgelopen op méér repressie. De twintigers van toen hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens.

Onafhankelijkheid
Ruth Vandewalle volgt in #thisisegypt2 haar vrienden die allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen van de politiestaat die Egypte is.

Negeren
Een documentaire over aanpassen, omdenken en negeren, in een land waar 'gewoon je ding doen' tot kunst is verheven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu #thisisegypt2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier