Video: Indonesische Randy raakt dorp kwijt door klimaatverandering

Video: Indonesische Randy raakt dorp kwijt door klimaatverandering

Op steeds meer plekken in de wereld merken mensen de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Zo ook in Indonesië, in het dorp Muara Gembong. De 11-jarige Randy vertelt dat zijn dorpje langzaam aan het verdwijnen is door de stijgende zeespiegel. Als het vloed is, stroomt het zeewater steeds verder het Indonesische dorp binnen, hierdoor raken veel huizen en andere gebouwen overstroomd.

Bekijk de video van het NOS Jeugdjournaal hieronder.

Video: Indonesische Randy raakt dorp kwijt door <em>klimaatverandering</em> Op steeds meer plekken in de wereld merken mensen de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Zo ook in Indonesië, in het dorp Muara Gembong. De 11-jarige Randy vertelt dat zijn dorpje langzaam aan het verdwijnen is door de stijgende zeespiegel. Als het vloed is, stroomt het zeewater steeds verder het Indonesische dorp binnen, hierdoor raken veel huizen en andere gebouwen overstroomd. Bekijk de video van het NOS Jeugdjournaal hieronder. Bekijk ook Zien: kind in Indonesië meegesleurd door vlieger en valt hard uit de lucht Bekijk deze video » Zien: uitbarsting vulkaan Lewotolo op eiland Lembata (Indonesië) veroorzaakt enorme aswolk Bekijk deze video »
Buitenland :
Video: Indonesische Randy raakt dorp kwijt door klimaatverandering


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: Indonesische Randy raakt dorp kwijt door klimaatverandering of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier