Zembla over bodemschade door landbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over bodemschade door landbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over bodemschade door landbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is vanaf vanavond weer terug met nieuwe reportages, elke donderdag om 20:30 uur op NPO 2. De eerste aflevering gaat over de uitgeputte bodem als gevolg van de landbouw. KunstmestHet boerenland is er slecht aan toe. Het gevolg van overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, van steeds meer dieren en hoge opbrengsten per hectare. De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid. WormWormenonderzoeker Jeroen Onrust steekt zijn schop in het Friese maisland. Resultaat: één kleine worm. Als we willen dat ook generaties na ons nog te eten hebben, zal het systeem fundamenteel moeten veranderen. BiologischMaar boeren die willen omschakelen naar biologisch zeggen dat hun bank en zuivelcoöperatie deze omschakeling frustreren. Zembla onderzoekt wie er verantwoordelijk zijn voor de uitgeputte bodem. Nieuwe Boeren gemist? Dennis probeert ei onder kip uit te trekken Bekijk deze video » Nieuwe Boeren: pittige ruzie om opmerking ‘die vier ouwe willen niet’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is vanaf vanavond weer terug met nieuwe reportages, elke donderdag om 20:30 uur op NPO 2. De eerste aflevering gaat over de uitgeputte bodem als gevolg van de landbouw.

Kunstmest
Het boerenland is er slecht aan toe. Het gevolg van overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, van steeds meer dieren en hoge opbrengsten per hectare. De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid.

Worm
Wormenonderzoeker Jeroen Onrust steekt zijn schop in het Friese maisland. Resultaat: één kleine worm. Als we willen dat ook generaties na ons nog te eten hebben, zal het systeem fundamenteel moeten veranderen.

Biologisch
Maar boeren die willen omschakelen naar biologisch zeggen dat hun bank en zuivelcoöperatie deze omschakeling frustreren. Zembla onderzoekt wie er verantwoordelijk zijn voor de uitgeputte bodem.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zembla over bodemschade door landbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier