Bekijk trailer Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij (maandag op NPO 2)

Bekijk trailer Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij (maandag op NPO 2)

Maandagavond (15 februari) is de documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij te zien op NPO 2. In deze film volgt Ida Does enkele conservatoren van het beroemdste museum van Nederland in de aanloop naar een slavernijtentoonstelling.

Lees verder onder de video.

Bekijk trailer <em>Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij</em> (maandag op NPO 2) Maandagavond (15 februari) is de documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij te zien op NPO 2. In deze film volgt Ida Does enkele conservatoren van het beroemdste museum van Nederland in de aanloop naar een slavernijtentoonstelling. Lees verder onder de video. PijnlijkIn steeds meer Westerse landen worden fouten uit het verleden erkend. Eén van de belangrijkste daarvan is de rol die veel landen in de wereldwijde slavernij hebben gespeeld. Ook Nederland kan niet achterblijven, want ons land was betrokken bij de slavernij in meerdere werelddelen. Het samenstellen van een tentoonstelling is daarom zowel pijnlijk en wrang als helend en bevrijdend. Bekijk de trailer van Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij hierboven. De documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij is op maandag 15 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook RTL Boulevard: Davina Michelle en Snelle over optreden in het Rijksmuseum Bekijk deze video » Zien: Ajax komt met indrukwekkende video voor wedstrijd tegen Liverpool Bekijk deze video »
Trailer :
Bekijk trailer Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij (maandag op NPO 2)

Pijnlijk
In steeds meer Westerse landen worden fouten uit het verleden erkend. Eén van de belangrijkste daarvan is de rol die veel landen in de wereldwijde slavernij hebben gespeeld. Ook Nederland kan niet achterblijven, want ons land was betrokken bij de slavernij in meerdere werelddelen. Het samenstellen van een tentoonstelling is daarom zowel pijnlijk en wrang als helend en bevrijdend.

Bekijk de trailer van Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij hierboven.

De documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij is op maandag 15 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bekijk trailer Nieuw licht: het Rijksmuseum en de slavernij (maandag op NPO 2) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV