Docu #BOOS - Euthanasie de movie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu #BOOS - Euthanasie de movie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu #BOOS - Euthanasie de movie gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tim Hofman volgt in deze documentaire twee jongeren die niet meer willen leven. Hij zoekt uit waar ze tegenaan lopen en hoe het werkt als je als jong mens euthanasie zou willen. Nu al online | Je kunt #BOOS - Euthanasie de movie kijken op Gids.tv StikkenDrie jaar lang volgt Tim Hofman de 21-jarige Athaliah en de 25-jarige Robin. Athaliah is vanwege haar ziekte bang om langzaam te stikken doordat haar longen haar niet meer voldoende zuurstof kunnen geven. Voordat haar ziekte zo ver gevorderd is, zou ze graag zelf over haar levenseinde beslissen. PTSSRobin is lichamelijk gezond en heeft zijn hele leven nog voor zich. Hij is echter gediagnosticeerd met PTSS en persoonlijkheidsproblematiek en zit op het moment dat Tim hem ontmoet in gedwongen opname. Voor hem is het duidelijk: hij is klaar met leven. Zelfdoding wil hij niet, maar een levenseindetraject zou nog tien jaar op zich laten wachten. KeuzesOok gaat Tim in de BOOS-studio het gesprek aan met Olax en Jelmer (beiden 33), die niet meer willen leven. Daarnaast komen er experts aan het woord van onder andere het Expertisecentrum Euthanasie. Ze vertellen over de keuzes voor wie wel geholpen wordt en wie niet, wat ondraaglijk lijden is en hoe zwaar leeftijd weegt. BOOS & Tim Hofman presenteren: Euthanasie De Movie Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tim Hofman volgt in deze documentaire twee jongeren die niet meer willen leven. Hij zoekt uit waar ze tegenaan lopen en hoe het werkt als je als jong mens euthanasie zou willen.

Nu al online | Je kunt #BOOS - Euthanasie de movie kijken op Gids.tv

Stikken
Drie jaar lang volgt Tim Hofman de 21-jarige Athaliah en de 25-jarige Robin. Athaliah is vanwege haar ziekte bang om langzaam te stikken doordat haar longen haar niet meer voldoende zuurstof kunnen geven. Voordat haar ziekte zo ver gevorderd is, zou ze graag zelf over haar levenseinde beslissen.

PTSS
Robin is lichamelijk gezond en heeft zijn hele leven nog voor zich. Hij is echter gediagnosticeerd met PTSS en persoonlijkheidsproblematiek en zit op het moment dat Tim hem ontmoet in gedwongen opname. Voor hem is het duidelijk: hij is klaar met leven. Zelfdoding wil hij niet, maar een levenseindetraject zou nog tien jaar op zich laten wachten.

Keuzes
Ook gaat Tim in de BOOS-studio het gesprek aan met Olax en Jelmer (beiden 33), die niet meer willen leven. Daarnaast komen er experts aan het woord van onder andere het Expertisecentrum Euthanasie. Ze vertellen over de keuzes voor wie wel geholpen wordt en wie niet, wat ondraaglijk lijden is en hoe zwaar leeftijd weegt.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu #BOOS - Euthanasie de movie gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier