Rechtbank: avondklok moet per direct worden opgeheven, bekijk de uitleg (video)

Rechtbank: avondklok moet per direct worden opgeheven, bekijk de uitleg (video)

UPDATE: Willem Engel (Viruswaarheid) reageert op uitspraak

De Nederlandse staat moet de avondklok laten vervallen, zo is zojuist bepaald door de rechtbank in Den Haag: "De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van Viruswaarheid tegen de staat waarin Viruswaarheid heeft gevraagd om de avondklok van tafel te halen. De rechter heeft die vordering toegewezen", aldus een woordvoerder. Waarom tot dat besluit is gekomen zie je in de video hieronder.

Rechtbank: <em>avondklok</em> moet per direct worden opgeheven, bekijk de uitleg (video) UPDATE: Willem Engel (Viruswaarheid) reageert op uitspraak De Nederlandse staat moet de avondklok laten vervallen, zo is zojuist bepaald door de rechtbank in Den Haag: "De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van Viruswaarheid tegen de staat waarin Viruswaarheid heeft gevraagd om de avondklok van tafel te halen. De rechter heeft die vordering toegewezen", aldus een woordvoerder. Waarom tot dat besluit is gekomen zie je in de video hieronder. Bekijk ook Arjen Lubach niet naar Op1 om avondklok: ‘Onnodig om eigen programma te verkopen’ Bekijk deze video »
Staat moet avondklok laten vervallen

Staat moet avondklok laten vervallen De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vandaag de vorderingen van Stichting Viruswaarheid.nl om de avondklok in Nederland buiten werking te stellen toegewezen. De avondklok moet per direct worden opgeheven. Voor het invoeren van de avondklok is gebruik gemaakt van een bijzondere wet, de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Die wet biedt het kabinet de mogelijkheid om in zeer spoedeisende en buitengewone omstandigheden een avondklok in te stellen, zonder dat daarvoor eerst een wetgevingstraject – waarbij de Eerste en Tweede Kamer vooraf worden betrokken – moet worden doorlopen. De avondklok maakt een vergaande inbreuk op het recht op bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer en beperkt (indirect) onder meer het recht op vrijheid van vergadering en betoging. Dit maakt een zeer zorgvuldig besluitvormingsproces nodig.

Posted by Rechtspraak on Tuesday, February 16, 2021
Nieuws :
Rechtbank: avondklok moet per direct worden opgeheven, bekijk de uitleg (video)


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Rechtbank: avondklok moet per direct worden opgeheven, bekijk de uitleg (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier