Docu Doelwit gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Doelwit gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Doelwit

Docu Doelwit gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een op de drie bestuurders krijgt in Nederland te maken met doodsbedreigingen, intimidatie en geweld. Slechts een fractie van hen doet aangifte. Wat is het effect hiervan op onze democratie en samenleving? Zes wethouders uit verschillende delen van Nederland vertellen hun schokkende verhaal. DemocratischHet waren allemaal zorgvuldige en democratisch genomen besluiten van de gemeenteraad: de voorgenomen bomenkap op het landgoed, de locatie van het asielzoekerscentrum en de sluiting van het horecapand. DoodsbedreigingenBesluiten die aanleiding werden voor (anonieme) bedreigingen van burgers aan het adres van de verantwoordelijke bestuurders. Doodsbedreigingen soms, geuit door plaatsgenoten die bij je in het dorp of naast je in de wijk wonen. BewijsVoor de politie is het vervolgen van daders vaak lastig, omdat bewijs moeilijk te vinden is. Als het al tot een veroordeling komt, krijgt de dader vaak een taakstraf, omdat hij in 'een opwelling' zou hebben gehandeld. De bestuurder heeft het gevoel dat hij in de gaten wordt gehouden en durft niet meer alles te zeggen of te doen. Op1 gemist? Ank Bijleveld gaat vaker met auto om extreme demonstranten te vermijden Bekijk deze video » Op1 gemist? Pieter Omtzigt vertelt over hoe hij omgaat met bedreigingen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Een op de drie bestuurders krijgt in Nederland te maken met doodsbedreigingen, intimidatie en geweld. Slechts een fractie van hen doet aangifte. Wat is het effect hiervan op onze democratie en samenleving? Zes wethouders uit verschillende delen van Nederland vertellen hun schokkende verhaal.

Democratisch
Het waren allemaal zorgvuldige en democratisch genomen besluiten van de gemeenteraad: de voorgenomen bomenkap op het landgoed, de locatie van het asielzoekerscentrum en de sluiting van het horecapand.

Doodsbedreigingen
Besluiten die aanleiding werden voor (anonieme) bedreigingen van burgers aan het adres van de verantwoordelijke bestuurders. Doodsbedreigingen soms, geuit door plaatsgenoten die bij je in het dorp of naast je in de wijk wonen.

Bewijs
Voor de politie is het vervolgen van daders vaak lastig, omdat bewijs moeilijk te vinden is. Als het al tot een veroordeling komt, krijgt de dader vaak een taakstraf, omdat hij in 'een opwelling' zou hebben gehandeld. De bestuurder heeft het gevoel dat hij in de gaten wordt gehouden en durft niet meer alles te zeggen of te doen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Doelwit gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier